Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, ca oficialii lui FC Timisoara au comis o greseala cand au decis sa nu se apere la TAS in timpul judecarii sesizarilor depuse de Claudio Zambon, dar admite ca este posibil ca si FRF sa fi comis o greseala in cazul palmaresului, relateaza NewsIn.

"CAF a dat o decizie anul trecut prin care Boit este recunoscut drept continuator al Politehnicii Timisoara, dar TAS nu a tinut cont de aceasta hotarare judecatoreasca. Cand Zambon a venit la Timisoara s-a asociat cu cineva. Vinovatul trebuie cautat in zona Timisoarei, nu in curtea Federatiei. La TAS, Timisoara nici macar nu s-a aparat. Cazul a fost judecat de un arbitru unic, cei de la Timisoara nici macar nu s-au prezentat. Astea sunt greseli majore", a spus Sandu la GSPTV.

Oficialul FRF a admis ca exista posibilitatea ca forul pe care il conduce sa fi facut o greseala, dar a tinut sa il disculpe pe secretarul general Adalbert Kassai, cel care este considerat principalul vinovat de Marian Iancu: "Lasati-l pe Kassai, e posibil ca greseala sa fie undeva, in FRF, dar nu e la Kassai".

Mircea Sandu a afirmat ca nu se teme de amenintarile cu instanta facute de presedintele CA al lui FC Timisoara: "Cine vorbeste? Pana una alta, Sandu Mircea nu a fost prins nici ca a furat, nici ca a dat in cap, nici ca a dat, nici ca a luat. Suntem in Federatie ca sa protejam pe toti membrii nostri. Eu pe domnul Iancu il dau in judecata pentru afirmatia ca mi-a dat bani. Nu are de ce sa imi fie teama de amenintarile lui Iancu".

Sandu a respins acuzele lui oficialului banatean, care sustine ca Federatia nu a sustinut deloc FC Timisoara in acest litigiu: "Daca nu eram binevoitori, nu faceam nimic pentru Timisoara. L-am sunat pe domnul Chivorchian de la Beijing si l-am avertizat, dupa ce am vorbit cu cineva din Comisia de Disciplina a FIFA, care mi-a spus ca vor fi depunctati daca nu isi schimba culorile. Comitetul Executiv al FRF a aprobat schimbarea culorilor in alb-negru-mov, dar Zambon i-a reclamat ca mov e un derivat din violet. Am intrat pe site-ul clubului si am gasit sigla clubului, culori alb-violet, deci nu s-a modificat nimic. A cui e vina?"

In ceea ce priveste declaratia lui Iancu, care sustine ca FRF risca sa fie dezafiliata de la FIFA in urma cazului privind palmaresul, Sandu a spus: "Nu e posibil ca FRF sa fie dezafiliata". Sandu a mai spus ca decizia TAS poate fi atacata doar in instanta civila.

Declaratiile lui Mircea Sandu vin ca raspuns la afirmatiile facute de Marian Iancu, luni, in cadrul unei conferinte de presa, unde patronul timisorenilor i-a acuzat pe presedintele FRF si pe secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, ca un au ajutat FC Timisoara si, mai mult, au trimis documente false la TAS. Iancu a mai afirmat ca va ataca decizia de depunctare a echipei si va cere dezafilierea FRF de la FIFA.

Comitetul Executiv al FRF a decis, joia trecuta, sa puna in aplicare decizia TAS referitoare la clubul FC Timisoara, in urma careia gruparea banateana a fost penalizata cu sase puncte, pentru ca a folosit culoarea violet, desi acest lucru ii era interzis. De asemenea, gruparea de pe Bega are un termen de 10 zile sa isi schimbe culorile sau CEx al FRF ar putea decide excluderea echipei din campionat. In urma deciziei, FC Timisoara a cazut pe locul 11 in clasamentul Ligii I si mai are doar sapte puncte.

In urma acestei decizii, Marian Iancu a anuntat ca nu va mai finanta echipa si se va retrage din fotbal pentru a putea demasca "mafia" din fotbalul roma nesc, condusa de Mircea Sandu. Patronul timisorenilor l-a acuzat pe secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, ca a emis documente false, in baza carora TAS a luat dezia de penalizare a clubului, iar pe Mircea Sandu l-a acuzat de complicitate.

Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa de vinerea trecuta, documentele pe care presedintele CA al lui FC Timisoara, Marian Iancu, l-a acuzat ca le-a falsificat in cazul palmaresului gruparii de pe Bega. Secretarul general al FRF a spus ca nu se face vinovat de decizia pe care TAS a luat-o in cazul echipei de pe Bega, singurii vinovati fiind cei de la Timisoara, intrucat nu au luat toate masurile pentru a evita o astfel de penalizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.