Peste 5.000 de suporteri ai echipei FC Timisoara s-au strans duminica in Piata Victoriei din orasul banatean pentru a protesta fata de depunctarea echipei, transmite corespondentul NewsIn

Mitingul a fost autorizat si a avut loc in intervalul 19:00-20.30, urmand sa se repete si marti, in aceeasi perioada de timp.

Suporterii au purtat pancarte in culorile alb-violet si au strigat lozinci impotriva FRF, a presedintelui acestui for, Mircea Sandu, dar si contra italianului Claudio Zambon.

De la balconul Operei au luat cuvantul fostul jucator al Politehnicii Timisoara, Nelu Bugau, viceprimarul Adrian Orga, rectorul Universitatii Politehnica, Nicolae Robu, si liderul galeriei, Cristi Brancovan.
Viceprimarul Adrian Orga, care este si membru in Consiliul Director al gruparii banatene, a anuntat ca o delegatie formata din reprezentanti ai clubului, autoritatilor locale si ai Universitatii vor merge la TAS pentru a explica situatia cu toate documentele de la infiintarea echipei.
Spre deosebire de mitingul de joi, cand au avut loc conflicte intre fani si fortele de ordine, de data aceasta manifestatia s-a desfasurat fara incidente.

Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, sa puna in aplicare decizia TAS referitoare la clubul FC Timisoara, in urma careia gruparea banateana va fi penalizata cu sase puncte pentru ca nu a executat punctul 3 din hotararea TAS, pronuntata la 25 aprilie 2008, referitor la interdictia de a folosi culoarea violet, iar cele 6 puncte vor fi scazute din totalul obtinut pana in prezent de FC Timisoara in actuala editie a Ligii I.
De asemenea, FC Timisoara are un termen de 10 zile sa execute punctul 3 din hotararea TAS, pentru ca gruparea banateana este afiliata la FRF. In cazul in care banatenii nu vor pune in aplicare decizia CEx, FRF va pronunta o sanctiune corespunzatoare, care poate merge pana la excludere.

In urma deciziei CEx, care va intra in vigoare de joi, FC Timisoara a cazut de pe locul 5 pe pozitia a 11-a, si are doar 7 puncte in clasamentul Ligii I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.