Antrenorul lotului national de gimnastica al Romaniei, Nicolae Forminte, a declarat ca spera ca Steliana Nistor sa nu renunte la cariera dupa JO de la Beijing si ca o asteapta in continuare la pregatiri, relateaza NewsIn

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei, formata din Sandra Izbasa, Anamaria Tamarjan, Gabriela Dragoi, Andreea Acatrinei, Andreea Grigore, Cerasela Patrascu, Daniela Druncea, Madalina Gutu si Andreea Palade, alaturi de antrenorul coordonator Nicolae Forminte si ceilalti tehnicieni de la lot, se afla pentru zece zile in vacanta la Constanta.

Lipseste doar Steliana Nistor, care a fost invoita de antrenorul coordonator Nicolae Forminte, ea urmand sa decida daca va continua sa faca gimnastica sau nu. "Vorbesc cu Steliana la telefon, i-am zis ca o astept sa se razgandeasca si sa revina la gimnastica. Eu o astept, dar sper sa nu se gandeasca pana in ianuarie 2009, caci atunci va fi prea tarziu", a declarat astazi pentru NewsIn Nicolae Forminte. De asemenea, Cerasela Patrascu, sportiva care a suferit recent o operatie la meniscul genunchiului drept, este prezenta pe litoral alaturi de colegele sale.

Forminte a mai spus ca la JO de la Beijing mai grea a fost lupta cu neincrederea romanilor in gimnastele noastre decat cu adversarele. "Sutem multumiti ca ne-am indeplinit obiectivul la Beijing. Lupta cu adversarele noastre a fost mai usoara si mai accesibila pentru ca le cunoastem bine. Mai grea a fost lupta cu neincrederea unor oameni, romani de-ai nostri, ca aceste fete sunt capabile sa continue traditia si sa aduca medalii. Le felicit pentru comportarea din China, in momentele grele mi-au dovedit ca sunt unite", a declarat antrenorul.

Gimnastele vor sta zece zile pe litoral, timp in care se vor relaxa, se vor bronza, vor merge la bowling si, posibil, intr-un club. Pe 15 septembrie, lotul isi va relua pregatirea la Deva, pentru JO Londra 1012.

La JO de la Beijing, Romania a obtinut medalia de bronz pe echipe si medalia de aur prin Sandra Izbasa, la sol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.