Viceprimarul municipiului Timisoara, Adrian Orza, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca primaria a trimis o scrisoare catre Federatia Romana de Fotbal, prin care cere forului condus de Mircea Sandu sa nu se grabeasca in luarea unei decizii in ceea ce priveste depunctare clubului FC Timisoara, spune NewsIn

"Vrem sa aflam daca oficialii clubului FC Timisoara au fost instiintati de catre Federatie de modificarile pe care trebuiau sa le faca. Nu mi se pare normal ca acest lucru sa se intample la mii de kilometri deparate, intre presedintele FRF si persoane din conducerea FIFA. Trebuia informat si clubul. Daca acest lucru nu s-a intamplat, FRF trebuie sa informeze forurile internationale si sa nu accepte depunctarea clubului. FC Timisoara este un club afiliat si trebuie aparat de FRF", a declarat viceprimarul municipiului Timisoara, Adrian Orza.

Orza a mai spus ca in cazul in care vinovate de situatia creata sunt FRF sau clubul FC Timisoara, Primaria va cere daune egale cu investitiile facute: " Din moment ce am primit arbitru pentru primul meci din acest sezon, cred ca suntem in ordine. Daca nu, si se va considera ca FRF sau clubul sunt vinovate de tot acest circ, vom reclama daune egale cu valoare investitiei pe care am facut-o la club, pentru ca ne consideram lezati din punct de vedere moral avand in vedere ca am contribuit la ridicarea acestui club in Timisoara".
Omul de afaceri italian Claudio Zambon declarase miercuri ca Federatia Romane de Fotbal va trebui sa sanctioneze gruparea FC Timisoara cu sase puncte pentru ca a folosit ilegal numele si culorile Politehnicii Timisoara, urmand sa fie obligata de FIFA daca nu se va conforma. De asemenea, FC Timisoara va trebui sa plateasca cate 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat intre 5 decembrie 2006 si 5 iulie 2008, asa cum se mentioneaza in decizia TAS 2006/A/1109.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a confirmat, miercuri, ca FIFA a trimis o hartie forului pe care il conduce prin care i se cere ca FC Timisoara sa fie penalizata cu sase puncte, iar aceasta hotarare va fi pusa in aplicare, pentru ca FRF nu are ce sa faca, este "doar executant".

In acest moment, FC Timisoara se afla pe locul 5 in campionat, cu 13 puncte, iar in cazul unei depunctari gruparea banateana va mai avea doar 7 puncte si va ocupa pozitia a 12-a in clasamentul Ligii I. Presedintele FRF, Mircea Sandu, ii va informa joi pe membrii Comitetului Executiv cu privire la decizia luata de TAS in cazul echipei FC Timisoara, iar acestia vor trebui sa raspunda si sa spuna ce decizie ar trebui luata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.