Campionatul Mondial de fotbal pentru oamenii fara adaspost se va desfasura in Melbourne, intre 1 si 7 decembrie, iar la editia din acest an vor participa un numar record de tari, 56, inclusiv detinatoarea trofeului, Scotia, sau dubla campioana mondiala Italia, informeaza NewsIn

Potrivit organizatorilor, scopul organizarii turneului este atragerea atentiei fata de persoanele care traiesc pe strazi si ajutarea acestora. "Cea de a sasea editie a Campionatului Mondial va avea loc la Melbourne si este varful programului de dezvoltare a fotbalului din 56 de tari, unde s-au antrenat 30.000 de jucatori", a spus fondatorul si presedintele turneului, Mel Young. "Competitia creste mult si a ajuns sa adune tari din intreaga lume, dar mai ales sa schimbe mentalitatile, fiind un pionier care ofera solutii acestei probleme", a mai adaugat acesta.

Statisticile realizate arata ca viata a peste 70% dintre participanti s-a schimbat in bine dupa participarea la turneu, iar unii chiar au primit contracte ca jucatori sau antrenori la cluburi profesioniste sau semi-profesioniste, in timp ce altii nu mai sunt dependeti de alcool sau droguri si s-au angajat.
"Evenimentul este un bun exemplu pentru a demonstra ca sportul poate sa fie folosit pentru a aduce lumea mai aproape si ca aceste persoane sa nu mai fie marginalizate de catre societate", a afirmat unul dintre oficialii australieni, John Brumby.

In acest an se va organiza si un turneu pentru echipele feminine, unde vor participa formatii din opt tari.
Forul european de fotbal a anuntat ca sprijina respectiva competitie pentru ca are un rol pozitiv asupra societatii si a imaginii fotbalului.
Romania va fi reprezentata de o echipa la Campionatul Mondial din Melbourne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.