Potrivit organizatorilor, scopul organizarii turneului este atragerea atentiei fata de persoanele care traiesc pe strazi si ajutarea acestora. "Cea de a sasea editie a Campionatului Mondial va avea loc la Melbourne si este varful programului de dezvoltare a fotbalului din 56 de tari, unde s-au antrenat 30.000 de jucatori", a spus fondatorul si presedintele turneului, Mel Young. "Competitia creste mult si a ajuns sa adune tari din intreaga lume, dar mai ales sa schimbe mentalitatile, fiind un pionier care ofera solutii acestei probleme", a mai adaugat acesta.

Statisticile realizate arata ca viata a peste 70% dintre participanti s-a schimbat in bine dupa participarea la turneu, iar unii chiar au primit contracte ca jucatori sau antrenori la cluburi profesioniste sau semi-profesioniste, in timp ce altii nu mai sunt dependeti de alcool sau droguri si s-au angajat.
"Evenimentul este un bun exemplu pentru a demonstra ca sportul poate sa fie folosit pentru a aduce lumea mai aproape si ca aceste persoane sa nu mai fie marginalizate de catre societate", a afirmat unul dintre oficialii australieni, John Brumby.

In acest an se va organiza si un turneu pentru echipele feminine, unde vor participa formatii din opt tari.
Forul european de fotbal a anuntat ca sprijina respectiva competitie pentru ca are un rol pozitiv asupra societatii si a imaginii fotbalului.
Romania va fi reprezentata de o echipa la Campionatul Mondial din Melbourne.