Pentru ca nu si-a primit banii pe care Gabriela Szabo ii datoreaza conform unei hotariri judecatoresti, antrenoarea Carmen Hodos va cere in instanta, prin avocatul Pinkerton Baicoana, executarea silita a bunurilor fostei atlete.

Inceput In 2001, procesul intentat Gabrielei Szabo de antrenoarea Carmen Hodos este departe de a se fi incheiat. Desi instanta a dat verdictul inca din toamna lui 2004, antrenoarea Carmen Hodos asteapta in continuare banii pe care Gabriela Szabo ii datoreaza conform hotaririi judecatoresti.

"In prezent, ne aflam in faza de executare. Clienta mea are de primit de la Gabriela Szabo 150 de milioane de lei, la care se adauga cheltuielile de judecata, si ele in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei", a declarat avocatul Pinkerton Baicoana. Si pentru ca din "tabara" fostei campioane olimpice la 5.000 m nu sint semne ca datoria va fi achitata, avocatul antrenoarei Carmen Hodos este decis sa se adreseze din nou instantei. "Mai asteptam zece zile, dupa care o vom actiona in instanta pentru executarea silita a unui imobil", a mai spus Pinkerton Baicoana.

Isi cauta dreptatea la Strasbourg

Chiar daca Szabo isi va achita datoriile fata de Carmen Hodos, "razboiul" intre cele doua nu se va incheia aici. Nemultumita de modul in care a decurs procesul in Romania, antrenoarea Carmen Hodos este decisa sa isi gaseasca dreptatea la CEDO. "Este vorba de abuz de putere. Voi interveni la Ministerul Justitiei. Ii voi scrie doamnei ministru Macovei. Nu se poate ca Szabo sa fie deasupra legii. De asemenea, am facut plingere la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului impotriva recursului in anulare facut abuziv de catre procurorul general si contra unui fals in acte publice facut de Szabo si primii sai avocati", a declarat antrenoarea.

Tanase Joita a intervenit pentru Szabo

Carmen Hodos a dat-o in judecata pe Gabriela Szabo, dupa ce atleta a catalogat-o pe postul national de televiziune drept "betiva si drogata". Procesul a fost cistigat in prima faza de Carmen Hodos, dar Szabo a cerut "recurs in anulare". "Desi totul era batut in cuie, domnul procuror general la vremea respectiva, Tanase Joita, a considerat ca in cazul lui Szabo s-a facut o mare greseala, lucru sustinut ulterior si de Curtea Suprema. Astfel, cazul a fost retrimis spre judecare la tribunal si s-a dat o noua sentinta, prin care Szabo scapa de cazier si se reducea si suma pe care i-o datora antrenoarei Carmen Hodos. Instanta a decis ca doamna Hodos, care a ramas fara serviciu din cauza acelor acuzatii, nu merita atitia bani", a declarat Pinkerton Baicoana.

Dispusa sa plateasca

Gabriela Szabo este convinsa ca nu se va ajunge la executarea silita, ea fiind dispusa sa-si achite datoriile fata de Carmen Hodos. "Nu pot face plata pina nu ma anunta avocatul. Dar nici nu se pune problema de executare silita. Eu ii pot da doamnei Hodos banii chiar si luni. Sint niste etape pe care eu le respect. In ceea ce priveste suma, cred ca doamna Hodos viseaza. Nu stiu exact despre citi bani e vorba, dar oricum nu asa de multi. Stiu ca inital era vorba de 10.000 de euro, dupa care suma a fost redusa la 5.000 sau chiar la 3.000 de euro", a declarat Gabriela Szabo.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.