Sporting s-a calificat intr-o finala de cupa europeana dupa o pauza de 41 de ani

Echipa lui Marius Niculae, Sporting Lisabona, a reusit o calificare senzationala in finala Cupei UEFA, dupa ce a depasit pe AZ Alkmaar. Desi scorul celor doua manse a fost egal, 4-4, Sporting va juca finala din cauza ca a marcat mai multe goluri in deplasare.

Marius Niculae, care a evoluat in ultimele 15 minute ale meciului, a declarat ca aceasta este cea mai fericita zi din cariera sa de fotbalist, informeaza "A Bola". "Este incredibil, este cea mai fericita zi de cand joc fotbal. Sper sa raman la Sporting, aceasta este dorinta mea", a spus Niculae.

Pentru prestatia din partida cu Alkmaar, cotidianul "A Bola" l-a notat cu trei pe Marius Niculae, in timp ce "Record" i-a acordat o stea. "Trimis pe teren de Peseiro, el a incercat totul, dar nu a reusit decat sa-i incurce pe fundasii de la AZ Alkmaar", noteaza "Record".

Antrenorul Jose Peseiro a declarat ca, desi meciul cu AZ'67 a fost dramatic, el a crezut mereu in calificarea formatiei Sporting Lisabona in finala Cupei UEFA, informeaza "O Jogo". "Faptul ca finala se va disputa la Lisabona a fost un factor de motivatie si mobilizare. A fost dramatic, dar am crezut mereu in calificare. Cred ca am fost mai buni si meritam calificarea", a spus antrenorul formatiei lusitane.

In cealalta semifinala a Cupei UEFA, TSKA Moscova i-a invins fara drept de apel pe italienii de la Parma, scor 3-0, si s-a calificat in finala pentru ca meciul tur s-a terminat cu o remiza alba. Din pacate, in timpul meciului, portarul Luca Bucci a fost ranit din cauza unei petarde din tribune si a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Clubul Parma a decis sa inainteze un memoriu la UEFA, prin care cere sanctionarea clubului rus. "Din pacate, Bucci se simte inca ametit. Acum este ingrijit de medicii Ambasadei Italiei la Moscova, dar, imediat ce va fi posibil, va fi transportat la o clinica din Moscova. Nu se simte deloc bine", au spus oficialii clubului italian.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.