Senatorul George Copos a dat Rapidul pe mina unei firme de audit, dar conditioneaza raminerea antrenorului

George Copos se poate considera unul dintre cei mai fericiti investitori din fobal. De cind a preluat echipa Rapid, in 1992, actiunile magnatului giulestean au crescut spectaculos.

Se spune despre el ca este printre putinii oameni care au investit in sportul-rege si a reusit sa aiba un profit substantial. Capitalul de imagine adunat in acesti 12 ani i-a adus, in urma alegerilor de duminica, si un post de senator. Din aceasta noua ipostaza, la care rivnea de mai multa vreme, Copos va ramine sa conduca doar din umbra (deoarece legea nu-i permite alftel) atit banoasele sale afaceri din turism, alimentatie publica si industrie, cit si clubul de fotbal Rapid.
Domnule Copos, sinteti senator. Pe mina cui ramine Rapid?

Am incheiat un contract cu o firma de audit - Price Water House Cooper (n.r. - una dintre cele mai mari din lume), care in doua saptamini va analiza si prezenta solutii de manageriat pentru acest club. Eu o sa ramin doar un simplu suporter al acestei echipe. Ce-i drept, unul foarte exigent.

Ce contine contractul cu Price Water House?
Vor lua tot la puricat. Contracte de joc, obiectiv si care este stadiul actual de performanta. Apoi vor aduce in discutie eficientizarea si managementul.
Este posibil ca firma de audit sa vina cu citeva masuri drastice. Ati spus ca echipa este a suporterilor, a oamenilor saraci. Nu va este teama de reactia acestora?

Am preluat echipa cind se afla in subsol. Am investit multi bani si suflet, s-au cistigat doua campionate, doua Cupe si doua Supercupe ale Romaniei. Rapid are cea mai buna baza materiala si cel mai mare buget. Trebuie sa performeze in continuare.
In ultima vreme l-ati criticat vehement pe antrenorul Razvan Lucescu. Este posibil ca acesta sa fie inlaturat?
Din punctul meu de vedere, nu se pune problema ca Razvan sa plece.

"Becali este un aventurier"

Gigi Becali, prietenul de la Steaua, v-a acuzat de tradare, deoarece ati optat pentru PUR si nu pentru partidul lui, asa cum, i-ati promis.
Becali este un amator. Un aventurier. I-am spus ca nu intru in lupta politica alaturi de amatori si m-am dus la profesionisti, ca sa-i pot ajuta pe intreprinzatori. I-am spus lui Becali ca n-avea cum sa intre in parlament. Am avut dreptate. Ce scor a obtinut? Doi si ceva la suta! Chiar am facut si un pariu cu el. Daca trecea de trei procente, ii dadeam eu banii pe care i-a cheltuit in campania electorala, iar daca atingea pragul de cinci procente (n.r. - similar cu intrarea in parlament), devenea erou national.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.