Presedintele CA al lui FC Timisoara, Marian Iancu, a declarat, miercuri, pe site-ul oficial al clubului, ca FRF a indus in eroare voluntar tribunalul de la Lausanne in cazul palmaresului si il intreaba pe Mircea Sandu daca a avut curaj sa-l informeze pe Sepp Blatter despre 'falsurile emise de FRF', anunta NewsIn

"In legatura cu afirmatiile lui Mircea Sandu, potrivit carora l-ar fi sunat pe Gheorghe Chivorchian, dupa o discutie cu Sepp Blatter, la Beijing, il intreb pe presedintele FRF daca a avut barbatia sa-i spuna sefului FIFA de falsurile emise de FRF in cazul palmaresului Politehnicii Timisoara, datorita carora suntem acum rastigniti de FIFA?
Ce va face Mircea Sandu daca vor afla cei de la FIFA, mai devreme sau mai tarziu, ca a fost indus in eroare un tribunal international, ca si cel de la Lausanne, obligandu-l sa ia hotarari injuste si neconforme cu realitatea? Va da vina pe Kassai si se va spala pe maini. Totul este o regie peste care eu nu mai vreau sa trec cu vederea. Incercarea de a-l scoate pe Gheorghe Chivorchian tap ispasitor este jenanta. Acest om nu are nicio vina, decat aceea ca inca mai crede in ei", a spus Iancu.

Omul de afaceri italian Claudio Zambon a declarat, miercuri, agentiei NewsIn, ca Federatia Romane de Fotbal va trebui sa sanctioneze gruparea FC Timisoara cu sase puncte pentru ca a folosit ilegal numele si culorile Politehnicii Timisoara, urmand sa fie obligata de FIFA daca nu se va conforma. "In decurs de o saptamana, FRF trebuie sa sanctioneze Timisoara. Am primit de la FIFA actele care atesta acest lucru. Atat eu, cat si Marian Iancu am luat la cunostinta despre situatie, iar patronul Timisoarei va vedea acum ce inseamna FRF, care trebuie sa se decida. Ori penalizeaza pe FC Timisoara cu sase puncte ori va fi nevoita sa retraga echipele romanesti din cupele europene si, in caz extrem, daca nu respecta punerea in aplicare imediata cum zice hotararea FIFA, risca dezafilierea Federatiei", a spus Zambon.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, agentiei NewsIn, ca FIFA a trimis o hartie forului pe care il conduce prin care i se cere ca FC Timisoara sa fie penalizata cu sase puncte, iar aceasta hotarare va fi pusa in aplicare. "E o decizie pe care noi o vom respecta si o vom pune in aplicare, pentru ca FRF este doar executant. Nu stiu daca se mai poate face ceva in acest caz. Am sa ajung in tara, o sa fac o nota membrilor Comitetului Executiv si vom pune in aplicare hotararea", a declarat Mircea Sandu, care a adaugat ca oficialii echipei de pe Bega stiau de hotararea pe care o va lua FIFA.

In acest moment, FC Timisoara se afla pe locul 5 in campionat, cu 13 puncte, iar in cazul unei depunctari gruparea banateana va mai avea doar 7 puncte si va ocupa pozitia a 12-a in clasamentul Ligii I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.