"In decurs de o saptamana, FRF trebuie sa sanctioneze Timisoara. Am primit de la FIFA actele care atesta acest lucru. Atat eu, cat si Marian Iancu am luat la cunostinta despre situatie, iar patronul Timisoarei va vedea acum ce inseamna FRF, care trebuie sa se decida.

Ori penalizeaza pe FC Timisoara cu sase puncte ori va fi nevoita sa retraga echipele romanesti din cupele europene si, in caz extrem, daca nu respecta punerea in aplicare imediata cum zice hotararea FIFA, risca dezafilierea Federatiei", a spus Zambon.

Italianul, care sustine ca detine palmaresul gruparii Politehnica Timisoara, fondata in 1921, e sigur ca FRF va pune legea in aplicare in acest caz. "Nu cred ca FRF va risca sa fie dezafiliata pentru ca ar fi o lovitura grea. Stiam ca se va ajunge la asta. Pana la 30 iunie trebuiau sa puna in aplicare hotararea TAS, care spune ca clubul timisorean e obligat sa isi schimbe denumirea complet si culorile si sa plateasca niste bani pentru meciurile in care echipa a folosit denumirea de Politehnica", a afirmat acesta.

Zambon asteapta si banii pe care FC Timisoara trebuie sa-i plateasca pentru ca a folosit ilegal numele si culorile vechiului club. "Iancu nu a platit nimic, nici macar cheltuielile de judecata, ci doar 6.500 de franci elvetieni, ceva cheltuieli de deplasare. Nu ma intereseaza neaparat banii, aproape jumatate de million de euro, ci vreau sa-i arat lui Iancu ca ar putea fi nevoit sa plece din Timisoara daca echipa lui va fi exclusa din cupele europene si penalizata in campionat", a conchis Claudio Zambon.