Fostul presedinte al COSR, Ion Tiriac, a declarat astazi ca locul 17 pe natiuni obtinut de delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing este o performanta foarte mare, avand in vedere situatia in care se afla sportul romanesc

"Eu sunt foarte ingamfat la subiectul sport. Niciodata nu fac estimari, nu dau cifre, ca nu sunt contabil, dar inainte de Olimpiada am spus ca daca vom fi intre primele 25 de natiuni ale lumii, ar trebui sa fim multumiti. Am gresit, pentru ca am fost pe locul 17, si ar trebui sa consideram acest fapt o performanta senzationala, avand in vedere situatia de drept, de fapt si circumstantele", a spus Tiriac.

Fostul presedinte al Comitetului Olimpic Sportiv Roman considera ca medaliile obtinute de delegatia Romaniei se datoreaza ciclurilor olimpice trecute: "Tot ce am obtinut e datorita mostenirii, nu a ceea ce s-a realizat inainte de Olimpiada. Am luat doua medalii la canotaj, pe care le putem considera daruri de la Sfantul Petru, deoarece au fost obtinute de doua fete care au participat la mai multe Olimpiade, la maraton am mai obtinut un aur care ne-a cazut din cer. Daca nu vom crea o coalitie sport-sanatate-invatamant, vom ajunge sa ne batem cu Insulele Feroe la Olimpiada".

La Jocurile Olimpice de la Beijing, Romania s-a clasat pe locul 17, cu 8 medalii, 4 de aur, 1 argint si 3 bronz.

Tiriac a anuntat ca a incercat sa obtina organizarea in Romania a unui turneu de tip ATP-500 Event, dar lipsa infrastructurii l-a impiedicat in demersul sau: "Am cerut pentru Bucuresti un turneu de tip 500, deci imediat dupa seria Masters, ca importanta, dar mi s-a spus ca nu avem infrastructura. Clubul de aici, de la arenele BNR e ok, dar nu putem gazdui astfel de turnee. Eu m-am oferit sa-l cumpar si sa il fac exclusiv club de tenis, dar nu stiu daca BNR e de acord. Pentru ca daca vrem sa facem performanta trebuie sa strangem activitatile intr-un singur loc. Aici sa fie scoala, aici resedinta si in mijloc terenurile de tenis. Copiii sa mearga 4 ore la scoala, iar apoi 5 la tenis. Luand copiii de la varsta de 7 ani, in 10 ani vom avea jucatori in primi 10 ai lumii".

Noul calendar ATP care va intra in vigoare din ianuarie 2009 va include, pe langa Grand Slam-uri, asa numitele "turnee pentru puncte", in care jucatorii pot castiga 1.000, 500 sau 250 de puncte. In 2009, in calendar se regasesc 9 turnee de 1.000 de puncte, cele din Seria Masters, si 10 de cate 500 de puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.