Noii patroni miliardari ai clubului Manchester City sunt dispusi sa faca o oferta record pentru a-l transfera pe ravnitul fotbalist, suma vehiculata ridicandu-se la aproximativ 170 de milioane de euro. In prezent, Ronaldo evolueaza la rivala Manchester United.

Urmatoarele tinte pe lista grupului Abu Dhabi sunt Torres si Fabregas. Arabii vor sa cumpere toate numele mari din fotbalul profesionist si sa devina astfel cel mai puternic club de fotbal din lume.

Dr. Sulaiman Al-Fahim urmareste sa incheie contracte cu cel putin 18 jucatori faimosi. "Ronaldo a declarat ca vrea sa joace la cel mai mare club din lume, asa ca vom vedea in ianuarie, in perioada de transferuri, daca este serios", a declarat acesta

"Echipa de vis", in acceptiunea miliardarului, este formata si din fotbalisti de clasa precum fostul jucator al Arsenal, Thierry Henry, David Villa de la Valencia, Buffon, Dani Alves, Rio Ferdinand, Fabio Cannavaro, Phillip Lahm, Steven Gerrard, Ronladinho, Kaka si bineinteles brazilianul Ronaldo.

Toti acestia s-ar alatura lui Robinho, pe care arabul l-a cumparat deja, cu 42 milioane de euro. Fotbalistul in varsta de 24 de ani a semnat cu Manchester City un contract pe 4 ani, devenind astfel cel mai bine platit fotbalist din istoria acestui sport, cu un salariu saptamanal de 160.000 de lire sterline.

In doi-trei ani, o astfel de echipa va fi gata sa faca fata in Champions League, este de parere Al-Fahim, si chiar sa castige campionatul, un alt tel al arabului.

Cea mai mare provocare a magnatilor, membri ai familiei regale din Emiratele Arabe, o reprezinta insa aducerea lui Cristiano Ronaldo. "RealMadrid a estimat valoarea lui la 90 de milioane de lire sterline, dar pentru a avea un jucator ca el trebuie sa platesti mult mai mult; cred ca 135 de milioane de lire. Si de ce nu? Vom fi cel mai mare club din lume, peste Real Madrid si Manchester United", au declarat acestia.

Cu toate acestea, sansele de de a-l convinge pe Ronaldo sa uite de mutarea la Real Madrid si sa se decida in schimb sa joace pentru arabi, sunt reduse. Transferul lui Robinho de la Real Madrid la Manchester City a socat insa lumea fotbalului, iar Al-Fahim insista ca este dispus sa-i plateasca lui Manchester United, pentru Ronaldo, de trei ori mai mult decat transferul record, stabilit in 2001, cand Zinedine Zidane s-a mutat de la Juventus la Real Madrid.

"Nu vom cheltui bani pe oricine, dar daca ii putem avea pe cei mai mari fotbalisti din lune, atunci ii vom avea", a mai declarat patronul arab.

Oficialii Manchester United au reactionat rapid si ferm. "Am tot repetat de-a lungul verii ca fotbalistul Cristiano Ronaldo nu este de vanzare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.