Sport 29 August 2008 00:35
Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat joi ca este nemultumit de actualul sistem de transferuri si considera ca acesta trebuie modificat, pentru ca el contine anumite reglementari gresite, informeaza Reuters, potrivit NewsIn

"Nu cred ca un jucator poate evolua pentru doua cluburi in aceeasi competitie in acelasi sezon si cred ca reprezentantii Comitetului Strategic al UEFA trebuie sa analizeze aceste lucruri. Ar fi gresit sa marcheze intr-o saptamana pentru o echipa, iar saptamana viitoare sa inscrie impotriva ei", a declarat Platini.

Presedinte UEFA considera ca schimbari trebuie realizate in legatura cu perioadele de transferuri, pentru ca majoritatea campionatelor incep in iulie sau la inceputul lunii august, dar perioada de transferuri se termina la finalul lunii august. "Apoi, mai avem o perioada de transferuri la mijlocul sezonului. Cred ca trebuie sa vedem daca acest sistem functioneaza bine", a adaugat oficialul.

Potrivit actualului regulament, jucatorii pot fi transferati de la incheierea sezonului pana la 31 august, iar perioada de transferuri se redeschide la 1 ianuarie si se inchide la 31 ianuarie.

De asemenea, un fotbalist nu poate reprezenta un club in Liga Campionilor sau Cupa UEFA daca in respectivul sezon a mai evoluat pentru alta echipa in respectivele competitii, dar poate juca in campionatul intern.

Comitetul strategic a avut o intalnire joi pentru a discuta mai multe aspecte ale regulamentului, printre care si interzicerea transferurilor de jucatori sub 18 ani. UEFA vrea ca tinerii jucatori sa semneze un contract cu echipa care i-a crescut, pentru ca Platini a afirmat ca forul european nu poate forta un fotbalist sa semneze pentru respectivul club dupa ce depaseste 18 ani. "Daca ar semna primul lor contract la varsta de 13 sau 14 ani ar avea o perioada de stabilitate in cariera in timp ce se formeaza", a adaugat acesta.

Platini a discutat joi si despre regula "6+5", dar a afirmat ca propunerea este una buna, dar forurile fotbalistice nu se "pot bate" pentru un lucru care este considerat ilegal. "Relatia mea cu prietenul Sepp Blatter este foarte buna, restul sunt probleme legate de fotbal", a afirmat oficialul francez.

Presedintele UEFA a adaugat ca este dezamagit ca s-a produs o eroare de arbitraj la meciul dintre FC Basel si Vitoria Guimaraes, terminat cu victoria elvetienilor cu 2-1. Gruparea portugheza reusise egalarea, care ii asigura calificarea in grupe, dar brigada de arbitri a anulat golul. "Cred ca arbitrul este dezolat din cauza acelei erori. Ea va schimba viata clubului portughez, care nu s-a calificat", a explicat Platini, care a precizat ca vrea intensificarea testelor pentru arbitri, dar si marirea brigazilor cu inca doi arbitri aditionali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.