"Sunt bucuros pentru ca ne-am calificat. Echipa a jucat ceea ce stie sa faca in acest moment. Gandul meu zboara deja la tragerea la sorti, unde sper sa avem sansa si sa nu dam peste o echipa foarte
buna", a spus Hizo.

De partea cealalta, tehnicianul lui Metalurgs, neamtul Rudiger Ambramczik, s-a declarat extrem de dezamagit de evolutia elevilor sai, insa a mentionat ca fotbalul romanesc este cu mult peste cel leton. "Dupa primele zece minute, calificarea s-a terminat pentru noi. N-am jucat ceea ce stim. Prestatia noastra a fost lamentabila, nu am facut ceea ce am dorit. Nu am aratat ca avem valoare de Cupa UEFA", a afirmat acesta, adaugand ca FC Vaslui se poate califica in grupele competitiei cu putin noroc.

Echipa antrenata de Viorel Hizo, FC Vaslui, a invins joi, scor 3-1, formatia letona Metalurgs Liepajas, in mansa secunda a turului II preliminar al Cupei UEFA si a reusit calificarea in turul I al competitiei, dupa ce si in prima partida castigase, scor 2-0.
Tragerea la sorti a primului tur din Cupa UEFA va avea loc vineri la Monaco, iar in competitie vor intra cinci echipe din Romania: Rapid, Dinamo, AFC Urziceni, FC Timisoara si FC Vaslui.