Sport 29 August 2008 00:25
S-au tras grupele Ligii, iar la 'masa bogatilor' pe scaunul adversarei Steaua il are pe Adrian Mutu, internationalul Fiorentinei
Ros-albastrii vor intalni in grupele Ligii pe Fiorentina, echipa la care joaca cel mai valoros atacant al Romaniei.

Pe langa italieni,stelistii vor infrunta in Grupa F campioana Germaniei, Bayern München, si detinatoarea titlului in Franta, Olympique Lyon, aflam din Adevarul.

Programul Stelei:

  • Etapa 1 - 17 septembrie
STEAUA-Bayern Munchen
Olympique Lyon-ACF Fiorentina

  • Etapa 2 - 30 septembrie
Fiorentina-STEAUA
Bayern-Lyon

  • Etapa 3 - 21 octombrie
Bayern-Fiorentina
STEAUA-Lyon

  • Etapa 4 - 5 noiembrie
Fiorentina-Bayern
Lyon-STEAUA

  • Etapa 5 - 25 noiembrie
Fiorentina-Lyon
Bayern Munchen-STEAUA

  • Etapa 6 - 10 decembrie
STEAUA-Fiorentina
Lyon-Bayern

CFR Cluj va debuta in Liga Campionilor la 16 septembrie in deplasare impotriva lui AS Roma, iar ultimul meci din faza grupelor il va disputa pe terenul lui Chelsea Londra.

  • Etapa 1 - 16 septembrie
AS Roma-CFR CLUJ
Chelsea-Bordeaux

  • Etapa 2 - 1 octombrie
CFR CLUJ-Chelsea
Bordeaux-AS Roma

  • Etapa 3 - 22 octombrie
Bordeaux-CFR CLUJ
Chelsea-AS Roma

  • Etapa 4 - 4 noiembrie
CFR CLUJ-Bordeaux
AS Roma-Chelsea

  • Etapa 5 - 26 noiembrie
Bordeaux-Chelsea
CFR CLUJ-AS Roma

  • Etapa 6 - 9 decembrie
Chelsea-CFR CLUJ
AS Roma-Bordeaux.

Programul grupelor Ligii Campionilor pentru sezonul 2008/2009:

Grupa A: Chelsea (Anglia), AS Roma (Italia), Bordeaux (Franta), CFR CLUJ (ROMANIA).
Grupa B: Internazionale (Italia), Werder Bremen (Germania), Panathinaikos (Grecia), Anorthosis (Cipru).
Grupa C: FC Barcelona (Spania), Sporting (Portugalia), Basel (Elvetia), Sahtior (Ucraina).
Grupa D: Liverpool (Anglia), PSV Eindhoven (Olanda), Marseille (Franta), Atletico (Spania).
Grupa E: Manchester United (Anglia), Villarreal (Spania), Celtic (Scotia), Aalbord (Danemarca).
Grupa F: Olympique Lyon (Franta), Bayern Munchen (Germania), STEAUA (ROMANIA), Fiorentina (Italia).
Grupa G: Arsenal (Anglia), FC Porto (Portugalia), Fenerbahce (Turcia), Dinamo Kiev (Ucraina).
Grupa H: Real Madrid (Spania), Juventus (Italia), Zenit (Rusia), BATE Borisov (Belarus).


Spalletti:
"Sunt multumit de tragerea la sorti"

Antrenorul lui AS Roma, Luciano Spalletti, a declarat joi, dupa tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor, ca formatia sa a avut noroc si considera ca grupa din care mai fac parte Chelsea, Bordeaux si CFR Cluj este una interesanta, informeaza Gazzetta dello Sport.

"Mi se pare o tragere la sorti buna. Cu siguranta e o grupa interesanta. Am avut parte de niste sorti buni. Suntem satisfacuti", a spus Spalletti.

Campioana Romaniei, CFR Cluj, va evolua in Grupa A a Ligii Campionilor alaturi de Chelsea Londra (Anglia), AS Roma (Italia) si Bordeaux (Franta), conform tragerii la sorti care a avut loc joi la Monaco.


Paszkany
: "Nu stiu daca putea fi mai rau la tragere, dar putea fi mai bine"

Patronul campioanei CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat joi, dupa tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor, ca norocul nu a fost de partea echipei sale, dar se bucura de faptul ca va reusi sa aduca in Romania doua echipe foarte mari, precum Chelsea Londra si AS Roma.

"Din momentul in care ne-am inscris, stiam ca orice varianta este posibila. Nu stiu daca putea fi mai rau la aceasta tragere, dar putea fi mai bine. Vom intalni niste echipe foarte bune, cu o experienta foarte mare in cupele europene si vom avea numai de invatat. Chelsea este o echipa foarte mare si ne va onora vizita ei la Cluj, de unde vom avea numai de invatat", a spus Paszanky la Sport.ro.

Finantatorul ardelenilor crede ca CFR Cluj ar fi avut mai multe sanse de calificare daca ar fi avut parte de grupa Stelei, cu Bayern Munchen, Lyon si Fiorentina. "Daca ar fi fost sa alegem punctele si o calificare, atunci as alege grupa Stelei pentru ca e mai accesibila, dar din punct de vedere al spectacolului as ramane cu grupa noastra. Cred ca putem lua puncte de oriunde mai ales ca echipele mari vor considera deplasarea la Cluj drept o simpla excursie", a mai afirmat acesta.

Presedintele campioanei, Iuliu Muresan, sustine ca elevii lui Ioan Andone pot produce mari surprize mai ales ca toate echipele puternice si-au dorit sa cada in grupa cu CFR. "Vor veni toti premiantii. Gandurile noastre de calificare erau destul de modeste inca dinainte, dar asa vor veni trei echipe mari, iar clujenii se vor bucura de acest lucru. Vom incerca sa facem o figura frumoasa, dar tot mai tragem speranta ca vom termina macar pe trei. Cred ca putem lua puncte de la Chelsea. Din ce am vorbit cu oficialii lor, cam toate echipele au vrut sa joace impotriva noastra si a lui BATE Borisov. Va dati seama ce doriti am fost de toate echipele", a precizat si Muresan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.