Sport 28 August 2008 01:17
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la ceremonia de decorare a sportivilor romani medaliati la Beijing, ca este nevoie ca dupa incheierea acestui ciclu olimpic sa se ia in discutie reinfiintarea Ministerului Tineretului si Sportului

"Ar fi bine sa vorbim acum, imediat dupa Olimpiada, despre nevoie de a reinfiinta Ministerul Tineretului si Sportului. Asta pentru ca sportul trebuie reprezentat la masa Guvernului, nu doar asa din cand in cand sa fie intrebat cu doua-trei saptamani inainte de marile competitii ce performante va avea", a explicat Traian Basescu.

Romania nu mai are un Minister al Tineretului si Sportului (MTS) din 2003, cand printre cererile pentru aderarea la UE a venit si cea de micsorare a numarului de ministere. Printre cele la care s-a renuntat a fost si MTS, in locul acestuia aparand Agentia Nationala pentru Sport. In general, tarile europene nu au un Minister al Sportului, ci agentii guvernamentale. Romania este printre putinele tari care are o agentie de sine statatoare, in cele mai multe tari europene aceste institutii fiind subordonate altor ministere.
Seful statului a mai vorbit si despre fostele glorii olimpice ale Romaniei, dar si despre viitorul sportivilor: "Cred ca ar trebui promovati fostii campioni romani de cei care raspund de olimpismul romanesc. Sper ca baza de Izvorani sa constituie un laborator de mari performante. Sper ca aceasta baza, cele cateva sute de sali de sport si poate un program de bazine olimpice sa permita practicarea sportului in masa".
La finalul discursului sau, Traian Basescu i-a asigurat pe cei prezenti ca au in el un partener de discutii atunci cand va fi chemat pentru gasirea unor solutii.

Presedintele Romaniei Traian Basescu i-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni pe sportivii romani prezenti la Jocurile Olimpice de la Beijing si i-a decorat pe cei care au castigat medalii la aceasta editie, dar si pe antrenorii acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.