Sport 27 August 2008 23:56
Antrenorul Stelei, Marius Lacatus, a declarat marti ca meciul cu Galatasaray este cel mai important din acest an pentru echipa sa, deoarece isi poate indeplini primul obiectiv al sezonului, accederea in grupele Ligii Campionilor anunta NewsIn

"E un joc foarte important si la fel de important sunt modul de concentrare si atitudinea pe care jucatorii le vor avea. Va conta mult si forma in care acestia vor fi. Nu este deloc un meci usor, dar forta echipei a dovedit ca in meciurile importante au reusit sa se adune si sa obtina rezultatele dorite. Intalnim o echipa buna, cu jucatori valorosi si experinta bogata la nivelul jocurilor internationale. Eu ma bazez in primul rand pe reactia pe care o vor avea fotbalistii nostri maine si pe faptul ca au mai trecut ca si grup prin asa ceva", a spus Lacatus, care considera ca jocul cu Galatasaray este cel mai important din acest an pentru echipa sa: "Pot spune ca e meciul anului pentru Steaua, pentru ca vom incerca sa indeplinim primul obiectiv propus".

Referitor la situatia lui Goian si Ovidiu Petre, care s-au confruntat cu probleme medicale in ultima saptamana, tehnicianul a afirmat: "Sper ca dupa antrenamentul de azi sa evaluam asa cum trebuie lucrurile, si la ora meciului sa intre in teren jucatorii apti de joc suta la suta. Eu nu vorbesc in procente despre sansele lor de joc, dar trebuie ca atunci cand intri in teren sa dai tot".

Lacatus il considera pe australianul Harry Kewell un jucator valoros, dar nu unul de neoprit: "Este un jucator valoros, dar intotdeauna poti anihila evolutia unui fotbalist de genul lui printr-un efort colectiv. Jucatorii lor pot fi anihilati". Antrenorul ros-albastrilor a cerut si sprijinul fanilor in meciul cu turcii: "Suporterii trebuie sa fie alaturi de echipa si ar putea sa aduca un pic de presiune".

In ceea ce priveste prima de calificare promisa de patronul Gigi Becali, cifrata la 150.000 de euro, Lacatus a afirmat: "Nu stiu daca este o prima record. Toti jucatorii isi doresc sa ajunga in Liga Campionilor. Nu cred ca ei se vor gandi la bani, ci la ce ar insemna o noua participare in Liga Campionilor. Multi dintre ei si-ar dori mai mult sa adune jocuri in Liga Campionilor decat bani, pentru ca apoi vin si recompensele materiale. Ei vor avea posibilitatea sa plece la cluburi importante pe bani mai multi. Este un joc in care pe primul plan trebuie pus aspectul fotbalistic si apoi recompensele financiare".

Tehnicianul vicecampioanei a vorbit si despre tactica de joc: "Nu cred ca Steaua este o echipa care sa apere un rezultat. Steaua trebuie sa joace exact ceea ce vrea, iar in functie de rezultat sa nu permitem adversarului sa evolueze cum si-a propus. Deocamdata trebuie sa stim sa speculam unele greseli care vor aparea in jocul Galatei. E greu ca Steaua sa nu marcheze in Ghencea, cum la fel de greu ar fi ca Steaua sa primeasca doua goluri si sa nu dea doua".

Referitor la Robinson Zapata, care in ultimele meciuri a avut evolutii oscilante, Lacatus a precizat: "Din pacate la portari se vede repede cand gresesc. Eu am incredere in el si sunt convins ca va intra pe teren si va da totul pentru Steaua". Lacatus a mai spus ca o calificare in Liga Campionilor ar reprezenta cel mai bun rezultat din cariera sa de antrenor si s-a declarat bucuros ca presiunea s-a mutat pe Galatasaray, dupa rezultatul din tur, scor 2-2.

Intrebat daca s-a facut o greseala ca Mihai Nesu a fost transferat la Utrecht inainte de returul cu Galatasaray, antrenorul a replicat: "Nu a semnat cu nimeni, el trebuie sa isi faca datoria la Steaua, apoi vom vedea daca va pleca. Daca as fi in locul lui, intai mi-as face treaba aici si apoi ma voi gandi la plecare".

In incheiere, Lacatus s-a referit la situatia atacantului Valentin Badea, aflat in atentia unei grupari din Grecia: "Nu ma intrebati pe mine de Vali Badea. El e jucatorul Stelei. Vom vedea daca vom gasi o solutie convenabila dupa meciul cu Galatasaray. Tot ce pot sa va spun e ca el nu e pe lista UEFA pentru acest joc".

Partida Steaua-Galatasaray Istanbul, din mansa secunda a turului 3 preliminar din Liga Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 20:45. In tur, cele doua echipe au remizat, scor 2-2.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.