Pentru a stabili daca golul marcat de Luis Garcia in meciul Liverpool - Chelsea, din semifinala retur a Ligii Campionilor, a fost sau nu valabil, jurnalistii englezi au apelat la cea mai noua tehnologie, dezvoltata de armata israeliana pentru ghidarea bombelor.
Calculatorul a simulat respectiva faza, pornind de la parametrii reali, preluati din imaginile tv, iar verdictul dat a fost ca mingea sutata de Luis Garcia nu a depasit linia portii, fiind respinsa de Gallas inainte de a depasi "varul".

Cu alte cuvinte, Liverpool nu a marcat, insa s-a calificat in finala Ligii Campionilor, prin decizia unilaterala a arbitrului de centru, slovacul Lubos Michel, la semnalizarea asistentului Roman Slysko. "Cred ca semnalizarea mea a fost corecta. Prima impresie, de care si acum sunt convins, este ca a fost gol", a declarat asistentul Slysko, in vreme ce analistul si comentatorul canalului Sky, Andy Gray, considera ca "liniorul", pentru a putea fi convins ca a luat decizia corecta, trebuia sa fie pozitionat pe linia de fund a terenului, iar balonul sa fi fost aproximativ o jumatate de metru in poarta.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.