Sport 25 August 2008 23:43
Antrenorul echipei Farul, Ion Marin, a declarat, luni, ca centralul Istvan Kovacs a luat decizia corecta in cazul meciului de la Iasi si a dat de inteles ca dobrogenii vor face apel la UEFA daca se va decide rejucarea partidei, transmite corespondentul NewsIn

"Noi nu ne bucuram de raul altuia, dar daca regulamentul va fi rastalmacit si nu se va aplica in regula lui, cu siguranta vom depune contestatie si vom fi reprezentati de un avocat competent in acest litigiu. Vom epuiza toate caile legale, e prea devreme sa ma pronunt acum daca vom ajunge si la UEFA, sper sa nu fie cazul. Arbitrul este suveran, tot ce decide el nu se mai poate intoarce, este exact ca in cazul bricheta", a declarat Ion Marin, luni, intr-o conferinta de presa.

Tehnicianul a tinut o pledoarie in favoarea echipei sale si, totodata, s-a declarat nemultumit de modul in care moldovenii au organizat jocul. "Echipa Farul s-a prezentat la joc pregatita de meci, facandu-si un program foarte minutios. A fost o distanta foarte mare si s-a plecat cu doua zile inainte, ca sa o parcurgem in doua etape. Prin reprezentantii sai legali, Farul nu a putut sa influenteze in niciun fel decizia oficialilor partidei, care n-au facut nimic altceva decat sa aplice regulamentul de ordine interioara. Dupa ce arbitrul a anuntat incheierea partidei, dupa cele 30 de minute regulamentare, echipa noastra s-a retras la vestiare, cu echipa gazda si cu oficialii jocului. Farul nu s-a dezechipat, pana cand raportul de joc nu a fost completat de catre arbitri", a povestit Ion Marin.

"In cazuri din acestea, singurul care decide e arbitrul, si peste decizia lui nu se trece. Iasiul a facut o contestatie care va fi judecata probabil in urmatoarele zile. Eu cred ca aceasta comisie nu va judeca decizia arbitrului, care este conforma cu ROAF, ci va vedea situatia in sine, in sensul ca va constata ca organizatorii partidei nu s-au asigurat pentru a preintampina evenimente neprevazute. In sensul acesta, reamintesc ca ar fi trebuit sa existe grupuri electrogene, acele generatoare de rezerva obligatorii pentru desfasurarea unei partide in nocturna, lucru care nici macar nu s-a incercat, pentru ca presupun ca nu erau. Daca ar fi fost, incercau sa le porneasca. Ce facem acuma, vrem sa musamalizam o greseala atat de grava? Acum gasim fiecare fel de fel de scuze. E o problema organizatorica grava si fiecare trebuie sa suporte consecintele. Acum nu vreau sa fiu rau, dar oficialii Iasiului cred ca au pierdut mult timp ca sa faca niste declaratii inainte de meci in loc loc sa organizeze bine partida", a mai adaugat tehnicianul constantenilor.

In final, Ion Marin a dat ca exemplu modul de organizare al meciurilor de la Constanta: "In fiecare saptamana dinaintea meciurilor, dimineata este verificata nocturna, este stinsa si intra generatoarele in functiune. Spun acest lucru in cunostinta de cauza, am avut si alte functii in acest club si m-am ocupat personal, chiar la meciul Romania-Olanda, de verificarea instalatiei de nocturna. Nu poti sa stai si sa spargi seminte cand urmeaza o partida oficiala. E o raspundere fantastica", a mai adaugat, ironic, Ion Marin.

Partida Politehnica Iasi-Farul Constanta din cadrul etapei a 5-a a Ligii I nu s-a mai disputat, dupa ce instalatia de nocturna a stadionului Emil Alexandrescu nu s-a aprins in timp regulamentar. Nocturna formatiei iesene nu s-a aprins la ora inceperii meciului (n.r. 20:00) si arbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul intalnirii o jumatate de ora mai tarziu, considerand ca terenul nu a fost regulamentar pentru disputarea jocului. Becurile instalatiei de nocturna s-au reaprins totusi la ora 20:34, la numai patru minute dupa ce arbitrul fluierase finalul jocului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.