Sport 26 August 2008 23:31
Formatia Zenit Sank Petersburg a platit cea mai mare suma de transfer a unui un club rus in schimbul mijlocasului portughez Danny, in varsta de 25 de ani, de la FC Dinamo Moscova, cumparat cu suma de 30 de milioane de euro, informeaza site-ul oficial al UEFA

Transferul lui Danny il depaseste ca valoare pe cel al lui Maniche, pentru care Dinamo Moscova a platit lui FC Porto, in 2005, suma de 16 milioane de euro. Zenit Sankt Petersburg nu a oferit detalii legate de durata contractului lui Danny, iar antrenorul Dick Advocaat s-a declarat incantat de sosirea mijlocasului nascut in Venezuela.

"Suntem interesati de Danny de ceva timp. Il consider cel mai bun mijlocas din campionatul rus si poate deveni un jucator foarte important pentru echipa noastra. El poate evolua ca mijlocas ofensiv sau ca extrema", a afirmat antrenorul olandez.

Danny s-a mutat in Portugalia cand avea 15 ani si a debutat la echipa nationala a Portugaliei saptamana trecuta, in victoria cu 5-0 in fata echipei din San Marino. El a ajuns la Dinamo Moscova in 2005, de la Sporting, fiind crescut de catre academia de fotbal de la CS Maritimo. Danny a marcat 17 goluri in 97 de partide din prima liga, iar ultimul meci jucat pentru Dinamo a avut loc sambata, impotriva lui Spartak Moscova, scor 1-1.

Advocaat a negat ca sosirea lui Danny va insemna plecarea iminenta a lui Andrei Arsavin. "El este inca la Zenit si nu stiu sigur daca va mai pleca", a spus tehnicianul care a castigat alaturi de formatia rusa Cupa UEFA in fata lui FC Rangers. Zenit va intalni vineri, in Supercupa Europei, pe Manchester United.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.