Sport 22 August 2008 23:48
Finantatorul gruparii Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, joi, ca este nemultumit ca golgheterul alb-albastrilor din sezonul trecul, Florin Costea, a evoluat prea putine minute in meciul amical dintre Romania si Letonia, scor 1-0, transmite corespondentul NewsIn

"Costea a jucat doar 17 minute, cam putin, dar a demonstrat ca poate face fata fara probleme si trebuie sa faca parte permanent din nucleul echipei nationale. Nu a avut prestatia sa cea mai buna, dar era normal, pentru ca debuta, insa a aratat ca este extrem de activ si poate crea pericol de unul singur. Craiova merita sa aiba cel putin inca un jucator la nationala, Prepelita fiind printre cei mai in forma mijlocasi din campionatul nostru, dar lui i se face o mare nedreptate", a spus Mititelu.

La randul sau, managerul general al gruparii din Banie, Ilie Balaci, s-a aratat dezamagit ca Victor Piturca l-a introdus prea tarziu in joc pe Florin Costea in meciul amical pe care Romania l-a castigat in fata Letoniei: "Piturca l-a folosit pe Costea ca pe un boxer. Dupa parerea mea, putea sa si inceapa jocul cu el. Mi-as fi dori ca Florin sa joace mai mult".

Oficialul craiovean l-a incurajat pe Florin Costea si l-a sfatuit sa nu fie suparat de contextul in care a fost convocat pentru prima data la nationala (n.r. Adrian Mutu s-a accidentat la antrenamentul de marti la cotul stang, iar Costea a fost chemat de urgenta in locul sau): "A fost sansa lui sa profite de accidentarea lui Mutu. Nu trebuie sa fie suparat ca a fost chemat la nationala in acest context. A fost prezent la nationala pentru ca s-a tinut cont de calitatile lui. Eu am avut sansa ca la 16 ani sa fiu promovat titular la Craiova".

In minutul 73 al partidei Romania-Letonia, Florin Costea a fost introdus de Victor Piturca in locul lui Mirel Radoi, si astfel a debutat la echipa nationala.
Altfel, Ilie Balaci s-a referit si la meciul Universitatea Craiova-Otelul Galati, programat in etapa a 5-a a Ligii I: "Pentru Craiova nu va fi deloc un meci greu. Noi jucam din placere, o sa incercam sa ne amuzam la meciul asta. Am jucat extraordinar cu Farul, am evoluat bine cu CFR Cluj, iar acum logic ar fi sa continuam asa si cu Otelul".

Balaci a dorit sa le transmita suporterilor olteni ca din iarna, atunci cand Universitatea Craiova va putea efectua transferuri ca urmare a expirarii interdictiei din partea UEFA, lotul va ramane acelasi: "Nu vrem sa distrugem echipe ca Estrella Amadora sau Maritimo Funchal. Decat sa dam bani pe portughezi de mana a doua, mai bine mergem pe mana copiilor nostri".

Antrenorul Universitatii Craiova, Nicolo Napoli, a declarat ca Florin Costea poate avea evolutii mult mai reusite la echipa nationala: "Sunt bucuros pentru Costea, a avut un debut frumos, Romania a castigat, iar el a intrat bine in joc, pentru inceput este bine. Oricum, el nu este in forma lui maxima, poate mult mai mult, asa ca sunt sigur ca va mai fi chemat. Este un jucator care poate face diferenta si s-a vazut asta chiar prin actiunile pe care le-a initiat".

Nationala Romaniei a trecut miercuri de selectionata similara a Letoniei, scor 1-0, intr-un meci amical disputat la Urziceni, acesta fiind ultimul test al tricolorilor inaintea debutului in preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.