Sport 22 August 2008 19:35
Selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a declarat, joi, ca ii pare rau ca a obtinut calificarea la JO, avand in vedere ca prestatia echipei a iscat un intreg scandal, in timp ce alti antrenori care nu au avut asemenea performante sunt linistiti, relateaza NewsIn.
"Au trecut 3 ani si jumatate de cand am preluat echipa, o formatie care a facut rezultate deosebite la doua Campionate Mondiale si a reusit si calificarea la Olimpiada. Imi pare rau ca am calificat echipa la Jocurile Olimpice, pentru ca acum, cei care nu au facut-o au parte de liniste", a afirmat Gheorghe Tadici la Sport.ro.

Selectionerul a vorbit si despre meciul pierdut cu Franta pentru locurile 5-8. "La 24-19 pentru noi nu credeam sub nicio forma ca vom mai pierde meciul, avand in vedere experienta jucatoarelor pe care le antrenez. Am incercat sa facem totul pentru a le remonta psihic dupa primul esec, dar din pacate nu s-a putut".

Gheorghe Tadici a explicat, de asemenea, ca nu isi asuma raspunderea pentru jocul fetelor. "De la plecare am spus, si sustin si acum, ca echipa Romaniei poate sa castige cu orice echipa din lume si poate sa piarda cu orice formatie. Suntem foarte afectati dupa ultimele rezultate, mult mai afectati decat jucatoarele. Imi asum raspunderea pentru selectie si pentru pregatire, dar atat. Antrenorul duce jucatoarele pana la margine, de acolo ele sunt principalii actori".

Nationala feminina de handbal a Romaniei a fost invinsa, joi, de selectionata Frantei, scor 34-36, in cadrul meciului pentru locurile 5-8, si va intalni Suedia in partida pentru locurile 7-8.

Legat de acuzatiile pe care unele handbaliste le-au facut in presa din Romania, Gheorghe Tadici a afirmat ca sunt inventate. "Nu cred ca au spus asta, sunt inventate de ziaristi. Ele sunt fete de aur si le multumesc totusi celor care au fost implicati in fenomen, pentru ca acesta e pana la urma cel mai bun ciclu olimpic. Nu cred ca se poate pune probleme de tensiuni intre mine si jucatoare, mai ales ca am fost reconfirmat in functie in luna iunie, cu elogii".

Dupa infrangerea in fata Ungariei, in presa din Romania au aparut mai multe declaratii ale handbalistelor, sub protectia anonimatului, in care acestea spuneau ca atmosfera in sanul nationalei de handbal este sumbra si ca Gheorghe Tadici le adreseaza de cele mai multe ori injurii.

Tadici si-a incheiat discursul spunand ca pe viitor poate obtine performante la fel de mari. "Acest cuplu de antrenori poate sa mai califice echipa nationala inca o data, dar doar atat, la Jocurile Olimpice de la Londra".

Contractul selectionerului Gheorghe Tadici cu Federatia Romana de Handbal va expira pe 31 august. In cei aproximativ trei ani si jumatate, Tadici a obtinut cu nationala medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, locul 4 in 2007 si calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing.


"Tadici nu si-a indeplinit obiectivul, cum sa i se mai prelungeasca intelegerea?"

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca intelegerea lui Gheorghe Tadici va expira pe 31 august si ca nu sunt motive ca aceasta sa fie prelungita, avand in vedere ca antrenorul nu si-a indeplinit obiectivul la Jocurile Olimpice de la Beijing.

"Sunt atat de suparat si nu inteleg ce se intampla. Pot doar sa spun ca Tadici nu si-a indeplinit obiectivul iar eu nu am motive sa i se prelungeasca intelegerea. Eu si acum, dupa trei infrangeri consecutive, spun cu riscul sa rada lumea de mine, ca Romania la inceputul acestui turneu avea dreptul si valoare pentru aur", a explicat Cristian Gatu.

Obiectivul nationalei feminine de handbal a Romaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing a fost clasarea pe locurile 1-3. Selectionata antrenata de Gheorghe Tadici a ratat lupta pentru o medalie dupa ce a fost invinsa de Ungaria in sferturi, scor 34-30.

Presedintele Federatiei Romane de Handbal a vorbit si despre conflictul care a aparut intre jucatoare si banca tehnica: "Nu stiu inca nimic despre asta, doar ce mi-au spus fetele in urma cu ceva timp. Am crezut ca s-au stins acele conflicte, dar voi discuta cu ele si voi vedea. Imi pare atat de rau pentru aceasta echipa ca nimeni nu isi poate inchipui".

Cristian Gatu a continuat sa vorbeasca despre situatia aparuta in urma infrangerii suferite in fata Ungariei, in sferturile turneului olimpic: "Am plans, am fost suparati. Nu stiu de ce totusi fetele nu se aduna. Nu am aratat nimic cu Ungaria, la fel si cu Franta, in meciul pentru locurile 5-8. Daca dupa meciul din sferturi nu am vrut sa ma bag intre antrenor si echipa, acum vreau sa discut numai cu fetele. Vreau sa aflu de la ele ce se intampla", a incheiat presedintele Federatiei Romane de Handbal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.