Sport 22 August 2008 13:39
Nationala feminina de handbal a Romaniei a fost invinsa, joi, de selectionata Frantei, scor 34-36, in cadrul meciului pentru locurile 5-8, si va intalni Suedia in partida pentru locurile 7-8, informeaza site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Pentru Romania au punctat: Ramona Maier (9), Valentina Elisei (7), Cristina Neagu (6), Ionela Galca (5), Valeria Bese (2), Adina Meirosu (2), Carmen Amariei (2), Aurelia Bradeanu (1).

In prima repriza, handbalistele tricolore au inceput la fel de greu ca si in meciul cu Ungaria, dar au reusit sa revina in joc. Dupa primele sapte minute, romancele au fost conduse cu 5-1, dar in minutul 13 au reusit sa revina la un singur gol, scor 5-4. Pe finalul primei reprizei, Cristina Neagu a punctat pentru ca nationala tricolora sa intre la pauza cu un avantaj, 13-12.

In partea a doua, romancele au reusit sa puncteze si sa se desprinda la patru goluri, scor 17-13. Cu tot acest avantaj, handbalistele pregatite de Gheorghe Tadici au gresit in aparare si frantuzoaicele s-au apropiat periculos. Cu opt minute inainte de finalul celor 60 de minute regulamentare, Romania conducea cu 25-21, dar la final scorul era egal, 27-27.

In prima repriza de prelungiri, Romania a reusit sa se distanteze la doua goluri, 30-28, dar dupa ce Valeria Bese a fost eliminata doua minute, frantuzoaicele au ajuns la un singur gol in spatele tricolorelor. In cea de-a doua repriza de prelungiri, Franta si Romania au incheiat la egalitate, 31-31.

Au urmat doua reprize de zece minute, la finalul carora, Franta a invins Romania, scor 36-34.
In cadrul Grupei A, Romania invinsese Franta cu scorul de 34-26.

Meciul Romaniei pentru locurile 7-8 contra Suediei este programat, sambata, de la ora 3:00 (ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.