Sport 22 August 2008 12:58
Unul dintre avocatii lui Adrian Mutu, Paolo Rodella, a declarat pentru cotidianul La Nazione ca spera ca TAS sa modifice decizia data de catre Camera de Rezolvare a Disputelor in privinta daunelor pe care trebuie sa le plateasa atacantul clubului Chelsea, informeaza Fiorentina.it
Avocatul are experienta in legatura cu fotbalistii care au fost acuzati de dopaj si i-a reprezentat, printre altii, pe Pagotto, Bachini, Flachi si Blasi. "Contra niciunuia dintre ei clubul nu a avut un comportament atat de dur. Chelsea a facut un control antidoping inopinat si l-a dat afara pe Adrian dupa numai doua zile. Niciodata nu a incercat sa atenueze daunele produse, ci au vrut sa obtina o compensatie cat mai mare", a declarat avocatul Paolo Rodella.

Acesta a adaugat ca echipa engleza a vrut initial sa ceara daune de 29 de milioane de lire sterline, dar apoi le-a scazut la 13 milioane de lire sterline. "O victorie la nivelul procedurii tehnice, dar cifra ramane in continuare astronomica. Suntem convinsi ca TAS va schimba sentinta, iar in caz contrar vom apela la Curtea Europeana a Drepturile Omului. Adrian a platit mult pana acum, si-a pierdut pentru mult timp sansa sa evolueze la un nivel inalt, iar numele sau a fost asociat cu cocaina in toate ziarele din lume. Chelsea a luat o decizie unilaterala fara sa astepte finalul suspendarii de sapte luni. In schimb, a ales sa-l concedieze si sa ceara daune exorbitante", a mai spus Rodella.

Adrian Mutu a confirmat ca avocatii sai vor face apel la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport, iar presa italiana noteaza ca prima audienta la TAS este prevazuta in luna decembrie, iar decizia poate fi dictata la primavara.
Atacantul Fiorentinei a revenit miercuri in Italia, unde va efectua mai multe teste medicale pentru a afla pentru cat timp va fi indisponibil in urma accidentarii suferite la un antrenament al echipei nationale a Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.