Sport 21 August 2008 15:44
Curtea de Apel Bucuresti a decis ca suporterul stelist Catalin Iordan, zis Tweety, care l-a lovit cu lantul pe un cameraman TVR, in aprilie 2007 la meciul Steaua- Dinamo, a depus prea tarziu recursul impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti, care ramane astfel definitiva, relateaza NewsIn

Suporterul stelist ramane, astfel, cu pedeapsa data de Tribunalul Bucuresti pe data de 22 mai, respectiv 1 an si jumatate de inchisoare cu suspendare.

Tribunalul Bucuresti a decis, in urma judecarii apelului formulat de cameramanul TVR, Robertin Cristea, dar si de Catalin Iordan sa mareasca pedeapsa suporterului stelist de la 10 luni la 1 an si jumatate de inchisoare. De asemenea, magistratii au marit si termenul de incercare la 5 ani, perioada in care Catalin Iordan nu are voie sa intre in incinta vreunui stadion din Romania. Acesta este obligat si la plata unor cheltuileli judiciare in valoare de 1.000 de lei.


Asadar, instanta a admis in parte apelul procurorilor, in sensul ca numai pedeapsa s-a marit, dar despagubirile au ramas la acelasi nivel decis in martie de Judecatoria sectorului 6, respectiv aproximativ 20.000 lei.

Catalin Iordan a sustinut, in motivele de apel, ca a incercat sa-l determine pe operatorul TVR sa nu-l mai filmeze, de frica sa nu fie recunoscut de vecinii sai dinamovisti, dar ca nu a folosit violenta.
Suporterul stelist a precizat, in motivele de apel, ca nici macar operatorul nu a declarat ca l-ar fi vazut lovindu-l si ca este posibil ca agresorul sa fi fost George Nicolae, alt suporter stelist. George Nicolae a fost inculpat in acelasi dosar cu Catalin Iordan, dar cauza a fost disjunsa, el fiind condamnat de Judecatoria Sectorului 6 la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru ca a spart camera opreatorului TVR.

Catalin Iordan a mai cerut magistratilor Tribunalului Bucuresti sa tina cont si de faptul ca sufera de tulburari psihice, pentru care urmeaza tratament "inca" din copilarie. El precizeaza ca regreta ca a scos lesa metalica, dar sustine ca nu l-a lovit pe operator si ca doar a incercat sa-l indeparteze, deoarece nu voia sa fie filmat, de frica sa nu fie recunoscut de vecinii sai dinamovisti.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 6 au decis, in data de 18 martie, ca suporterul stelist Catalin Iordan se face vinovat de lovire sau alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, si l-au condamnat la 10 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere si la plata a aproximativ 20.000 RON. Judecatorii au mai fixat un termen de incercare de 4 ani, perioada in care Catalin Iordan nu are voie sa intre in incinta vreunui stadion din Romania, cand acolo se desfasoara un meci de fotbal, si nici sa ia legatura cu Robertin Cristea, cu sotia, copiii si parintii acestuia.

Judecatoria Sectorului 6 l-a mai condamnat pe acesta si la plata unor daune materiale si morale in valoare de 16. 232 lei, precum si la plata cheltuielilor de judecata, de 3000 de lei, catre Robertin Cristea.
Procurorii l-au retinut, in data de 11 aprilie 2007, pe Catalin Iordan, unul dintre presupusii agresori ai cameramanului Robert Cristea. Catalin Iordan este unul dintre cei acuzati ca l-au agresat pe cameramanul TVR, pe 7 aprilie, in zona stadionului Ghencea, inaintea meciului Steaua-Dinamo. Potrivit politistilor, Catalin Iordan este cel care l-ar fi lovit cu un lant pe angajatul TVR.

Potrivit imaginilor inregistrate, cameramanul a fost agresat de doua grupuri de suporteri stelisti. Initial, membrii unui grup l-au lovit cu un lant si l-au scuipat. Acestia aveau fulare in culorile rosu si albastru (culorile echipei Steaua) legate la gura. Ulterior, cameramanul a fost doborat la pamant si lovit cu pumnii si picioarele de membrii altui grup. George Nicolae, zis Gogoasa, un alt presupus agresor al operatorului TVR, a fost prins de politisti pe 12 aprilie si a fost audiat de politistii Sectiei 22. Anchetatorii au stabilit ca George Nicolae, de 22 de ani, este cel care a distrus camera de luat vederi a operatorului de la TVR agresat, in 7 aprilie, in zona stadionului Ghencea, inaintea meciului Steaua-Dinamo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.