Sport 20 August 2008 14:58
Dan Mateescu, directorul general al postului Antena 1, a declarat, in cadrul sedintei CNA de marti, ca Antena 1 va difuza cel mai important meci din fiecare etapa a Ligii I Realitatea, pana la finalizarea negocierilor cu societatile de cablu, pentru cresterea acoperirii nationale a GSP TV, informeaza NewsIn.

Dan Mateescu a precizat ca negocierile cu societatile de cablu, pentru ca GSP TV sa aiba o acoperire nationala de minimum 70%, decurg bine si ca, pana se va remedia problema, Antena 1 va prelua transmisia celui mai important meci din fiecare etapa a Ligii I Realitatea.

De la inceputul noului sezon al primei divizii de fotbal din Romania (Liga I Realitatea), Antena 1 a transmis, in fiecare etapa, cate un meci, insa multi telespectatori au fost nemultumiti de faptul ca alegerea respectivei partide nu a fost facuta dupa criteriul importantei. Astfel, in etapa a treia, Antena 1 a transmis partida Poli Iasi - Steaua, in timp ce derby-ul etapei si, implicit, cea mai importanta partida a rundei, respectiv Rapid - CFR Cluj, a fost difuzat de GSP TV si, din aceasta cauza, nu a putut fi urmarit de un numar important de telespectatori.

La sedinta de marti a Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au fost invitati Dan Mateescu, director general al postului Antena 1, si Mircea Giurgiu, deputat independent de Cluj.

"Este o nemultumire nationala faptul ca, la Cluj, meciurile Ligii nu pot fi vizionate, iar populatia este revoltata in procent de peste 90% de aceasta situatie. La Biroul Parlamentar au venit foarte multi oameni sa faca plangeri, o parte dintre ei dorind sa-si schimbe operatorul de cablu. Consideram ca ar fi trebuit ca, in momentul in care s-a facut licitatia, sa existe o clauza pentru acoperirea ariei de 70%. Am facut memoriu la Protectia Consumatorilor si la CNA. Asteptam rezolvarea in cel mai scurt timp, pentru ca nemultumirile cresc de la o zi la alta", a declarat, in cadrul sedintei, deputatul Mircea Giurgiu, citat de NewsIn.

Directorul general al postului Antena 1 a replicat ca nu stie cat de justificate sunt nemultumirile, pentru ca in Cluj exista deja acoperire RCS-RDS. Acesta a mai adaugat ca au existat intalniri cu principalii difuzori de cablu, inclusiv cu 100 de societati mai mici de cablu. "Sistemul este problematic si negocierile merg greu. Imi amintesc ca Euforia nu a intrat in reteaua de cablu decat dupa un an si jumatate de la incheierea discutiilor cu societatile de cablu, iar Antena 2 a trebuit sa astepte sase luni", a declarat Dan Mateescu. Euforia TV si Antena 2 sunt doua posturi tv de nisa, din acelasi trust de presa cu GSP TV.

Directorul general al Antenei 1 a mai spus ca, pentru a remedia situatia si pentru a linisti publicul, negocierile cu societatile de cablu vor fi incheiate in cel mai scurt timp, urmand sa solicite Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) relaxarea unor clauze din contract.

Dan Grigore, membru CNA, a afirmat ca, desi postul GSP TV este unul de nisa, fenomenul national al meciurilor Ligii I nu este de nisa si, prin urmare, este necesar sa se poata face ceva intr-un timp cat mai scurt.

Membrii CNA au decis sa reanalizeze in luna septembrie evolutia situatiei, invitand la discutii reprezentanti ai societatilor RCS-RDS si S.C. Camina Trust S.R.L., firma detinatoare a GSP TV.

CNA a hotarat, tot in cadrul sedintei de marti, sa trimita o scrisoare catre S.C. Camina Trust S.R.L., pentru urgentarea negocierilor cu societatile de transmisie prin cablu, in vederea preluarii emisiei GSP TV si atingerii unei acoperiri nationale de cel putin 70%. Decizia CNA a fost urmarea reclamatiilor primite de la telespectatorii nemultumiti ca nu pot viziona meciurile Ligii I Realitatea.

Pe 7 august, cateva zeci de persoane au participat, la Cluj-Napoca, la un mars organizat de deputatul independent Mircea Giurgiu, ca protest vizavi de faptul ca telespectatorii care nu au contract cu firma RCS-RDS nu pot vedea meciurile de fotbal din Liga I Realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.