Sport 20 August 2008 10:58
Echipa feminina de handbal a Romaniei a fost eliminata in sferturile de finale ale turneului olimpic, dupa ce a fost invinsa de nationala Ungariei, cu scorul de 30-34.

Romancele au fost dominate de la un capat la celalt al partidei, chiar daca Romania se calificase in sferturile de finala ale turneului dupa patru victorii si o infrangere in grupa C.

Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici pierd astfel sansa de a lupta pentru o medalie olimpica.

Romania va juca in continuare doar pentru locurile 5-8. Romania si Ungaria s-au calificat la JO de la Beijing in urma turneului preolimpic din martie, de la Bucuresti, castigat de nationala noastra. Atunci, in partida directa, Romania a invins Ungaria, scor 31-29.

  • "E finalul trist al unei generatii senzationale de care s-a tras prea mult"

Fostul antrenor al Stelei, Radu Voina, a declarat, marti, pentru NewsIn, ca esecul nationalei feminine din sferturile turneului olimpic cu Ungaria, reprezinta finalul unei generatii de handbaliste foarte valoroase pe care s-a contat insa prea mult.

"Imi pare rau pentru fete. Ele au muncit foarte mult si, din pacate, au avut parte de un final foarte trist. Este finalul trist al unei generatii senzationale de care s-a tras prea mult. Nu stiu ce s-a intamplat, dar le-am vazut triste. Nu am mai vazut bucurie la marcarea golurilor", a explicat Radu Voina.

  • "Fetele noastre nu sunt obisnuite sa fie conduse"

Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu, a explicat de ce Romania a pierdut meciul cu Ungaria: "Fetele noastre nu sunt obisnuite sa fie conduse. Le-a fost foarte greu. Asa este in sport, de aceea este asa de frumos si iubit".

  • "Eu nu parasesc corabia cand se scufunda, vreau sa raman la nationala"

Selectionarul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a declarat, marti, dupa esecul din sferturi, ca nu vrea sa lase echipa dupa aceasta infrangere si ca pana pe 31 august, cand i se incheie contractul, vrea sa se faca o analiza a activitatii.

"Eu nu sunt las, nu sunt eu cel care fuge ca sobolanul cind corabia se scufunda, vreau sa raman la nationala. Pana pe 31 august am contract, dupa care sper sa se faca o analiza clara, iar Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Handbal sa ia hotararile cele mai corecte", a afirmat Gheorghe Tadici pentru Sport.ro.

Tehnicianul nu a reusit sa explice ce s-a intamplat cu echipa Romaniei in partida cu Ungaria: "Au ratat incredibil jucatoare cu mare experienta. Nu stiu care au fost motivele pentru care s-a ratat. Nu am mai avut aceeasi aparare de pana acum. Eu sper totusi sa luam locul cinci, sa se adune fetele si sa fie mai unite. Sper sa isi apere imaginea".

Tadici a mai spus ca sunt persoane in tara care se bucura dupa acest esec: "Sunt unii in tara care acum sabatoresc eliminarea Romaniei. E o categorie aparte, un grup mic, responsabil cu atmosfera si care arunca mortul in bratele altora".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.