Sport 19 August 2008 15:26
Selectionerul Victor Piturca a declarat astazi ca grupa de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud este foare dificila si poate chiar mai grea decat cea de calificare la EURO 2008, mai ales prin prisma faptului ca acum doar o echipa se va califica direct la turneul final.

"Cred ca aceasta grupa de calificare este mult mai grea decat cea de calificare la EURO, cu trei, patru adversari valorosi si mai ales prin prisma faptului ca se califica direct la turneul final doar echipa de pe primul loc. Va fi o lupta extraordinara pentru calificare", a declarat Victor Piturca, care a adaugat: "Este un nou inceput pentru echipa nationala si ne asteapta un sezon foarte greu, cu 3 meciuri importante cu Lituania, Insulele Feroe si Franta. Mi-as dori cele 9 puncte puse in joc, dar m-as multumi si cu 7".

Romania face parte din Grupa 7 de calificare la Campionatul Mondial din 2010, alaturi de Franta, Serbia, Lituania, Austria si Insulele Feroe. Romania va debuta in campania de calificare cu un meci, care se va disputa pe 6 septembrie, impotriva Lituaniei (stadion Dr. Constantin Radulescu din Cluj, de la ora 21:00). In acest an, tricolorii vor mai disputa doua partide, ci Insulele Feroe, pe 10 septembrie (stadion Torsvollur din Torshavn, de la ora locala 17:30, 19:30 in Romania) si cu Franta pe 11 octombrie (stadion Farul din Constanta, ora 20:30).

Victor Piturca s-a declarat ingrijorat de nenumaratele accidentari pe care le-au suferit jucatorii nationalei, dar si de situatia portarilor: "Sunt multe absente si acest lucru ma ingrijoreaza, pentru ca este vorba de jucatori precum Rat, Chivu. De asemenea, sunt foarte nelinistiti din cauza situatiei portarilor Coman si Popa. Imaginati-va ca Lobont s-ar accidenta si ganditi-va ce probleme am avea atunci".

Selectionerul a mai precizat ca nu se mai gandeste la declartiile care au fost facute dupa Campionatul European si la conflictul pe care l-a avut cu presedintele FRF, Mircea Sandu, pentru ca acest lucru ar afecta nationala: "Mi-a trecut supararea si trebuie sa mergem inainte, iar eu sunt obligat sa fac acest lucru. Trebuie sa reusim o noua calificare la un turneu final cu echipa nationala. Avand experienta Campionatului European, vreau sa jucam intr-o alta maniera in Africa de Sud, la Mondiale".

Referitor la meciul amical cu Letonia, care se va disputa miercuri, de la ora 20:45, pe stadionul Tineretului din Urziceni, Piturca a spus: "Am ales acest adversar pentru ca se aseamana mult ca joc cu echipa Lituaniei. Eu sper sa facem un joc bun si sa obtinem un rezultat pe masura. Este foarte important sa avem un start bun si o atmosfera pe masura. Cine nu se va integra nu va veni la echipa, iar acest lucru se va intampla indiferent de nume".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.