Sport 18 August 2008 23:01
La o zi dupa decesul primei gimnaste din Romania medaliata la JO, Sandra Izbasa a devenit campioana olimplica la sol

Prima gimnasta medaliata la Jocurile Olimpice pentru Romania, Elena Leusteanu, a murit vineri, 15 august.Fosta sportiva suferea de cancer la pancreas.

Sandra Izbasa a devenit campioana olimpica la sol

Gimnasta romanca Sandra Izbasa a devenit campioana olimpica, dupa ce s-a clasat duminica pe locul intai in finala de la sol a concursului individual pe aparate.
Izbasa, dubla campioana europeana la acest aparat, in 2006 si 2008, a obtinut nota 15.650, fiind urmata in clasament de doua sportive din SUA: Shawn Johnson-15,500 si Anastasia Liukin-15,425.
In urma acestei performante, Romania are 8 medalii la actuala editie a JO de la Beijing: 4 de aur, 1 de argint si 3 de bronz.

Cu toate ca in urma cu ceva timp, Steliana Nistor a dezvaluit, marea sa pasiune: manelele..declarand: „imi plac la nebunie. Daca as putea, as asculta tot timpul acest gen de muzica. Preferatii mei sunt Nicolae Guta, Florin Salam si Copilul de Aur. Stiu foarte bine sa si dansez pe o manea. As fi mai mult decat fericita daca unul dintre artistii mei preferati mi-ar compune o manea pentru Olimpiada. Cu siguranta ca o voi asculta inainte de a intra in concurs ", a spus campioana europeana. Pentru ca este atat de pasionata de muzica manelistilor, gimnasta nu scapa ocazia de a-si cumpara in fiecare saptamana Ghidul 'TV Manele'...Scoala autohtona de gimnastica gaseste mereu resursele necesare in pofida dezastrului spiritual cu care se confrunta societatea, de a tine tricolorul in frunte.

Forminte: "Sandra a avut una dintre cele mai bune evolutii ale ei la Beijing"
Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastica, Nicolae Forminte, a declarat ca medalia Sandrei Izbasa la sol a venit in urma unei prestatii foarte bune a elevei sale, care a meritat sa urce pe treapta cea mai inalta a podiumului.
"Sandra era una dintre pretendentele la medalia de aur. Sigur ca am avut emotii, este munca atator ani, munca ce poate fi apreciata sau aruncata la gunoi intr-o fractiune de secunda. In gimnastica, cine are nervii tari, castiga, cine nu, pierde. Sandra a avut astazi una dintre cele mai bune evolutii ale ei de la Beijing, de altfel toate fetele au mers in crestere. Daca a concurat ultima, Sandra nu a fost avantajata, dimpotriva, este cel mai greu sa te vezi ultima concurenta. Nu mai stiam cum sa o linistesc si sa ii explic ca ea nu trebuie sa se gandeasca la ce au facut adversarele, ci sa se concentreze la ce are ea de facut", a spus Forminte.
Despre Marian Dragulescu, care a ocupat doar locul 7 la sol, desi era favorit la aurul olimpic, Bitang a spus: "Prestatia sa e mai mult decat onorabila la Beijing. El este poate unul dintre cele mai mari talente ale gimnasticii romanesti. Dupa nefericitul accident de anul trecut, de la mondialele de la Stuttgart, a luat pauza un an, iar acele automatisme atat de necesare in gimnastica probabil s-au stins. Eu am incredere in el si ii dorescc ca luni, in finala de la sarituri, sa faca o figura frumoasa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.