Sport 16 August 2008 10:01
Inotatorul american Michael Phelps a reusit sa cucereasca astazi a 6-a medalie de aur la actuala editie a JO de la Beijing, dupa ce a terminat primul finala probei de 200 metri mixt, cu timpul de 1:54.23, nou record mondial, informeaza NewsIn.

Dupa ce a fost medaliat cu aur si la 200 de metri mixt, Michael Phelps a negat orice banuiala ca s-ar dopa.

"Aveti incredere in mine, nu ma dopez. Oricine poate spune orice. Eu stiu ca sunt curat. Am participat la Proiectul Incredere cu Agentia Statelor Unite al Americii Antidoping (USADA) in cadrul caruia am facut mult mai multe teste. Oamenii pot face tot felul de presupuneri, dar faptele sunt fapte si eu am sa dovedesc faptul ca nu ma dopez", a explicat Phelps.

Din Proiectul Incredere au mai facut parte Allyson Felix si Brian Clay. In cadrul acestui proiect, sportivii au dat probe de urina si de sange in afara testelor pe care le-au facut ceilalti sportivilor. Michael Phelps este imaginea site-ului USADA, dar si a campaniei "Victoria mea", in care inotatorul ii incurajeaza pe tinerii sportivi sa lupte contra dopajului.

Sportivul a vorbit si despre programul sau de pregatire: "La antrenamente lucrez la viteza, dar si la anduranta. De viteza am nevoie la inceputul curselor, iar de anduranta ca sa pot merge bine pana la final. Nu poti face performanta doar cu talent. Trebuie sa muncesti foarte mult, sa te dedici".

Phelps a dezvaluit si care este secretul sau in cucerirea titlurilor olimpice: "Este o combinatie cu de toate. Incerc sa dorm cat mai mult, sa ma recuperez. Incerc sa ma antrenez cat mai bine".

Michael Phleps a cucerit in cariera sa 46 de medalii, dintre care 38 de aur, 6 de argint si doua de bronz. Din toate acestea, americanul are 12 titluri olimpice, sase cucerite la Atena 2004 si sase cucerite la Beijing. Phelps a devenit in 2008 cel mai titrat sportiv din istoria Olimpiadelor.

Pe locul 2 la 200 de metri mixt s-a clasat ungurul Laszlo Cseh (1:56.52), in vreme ce medalia de bronz i-a revenit americanului Ryan Lochte (1:56.53).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.