Sport 15 August 2008 14:21
Fostul antrenor al Stelei, Emeric Ienei, a declarat pentru agentia NewsIn ca in cea de-a doua mansa a turului III preliminar al Ligii Campionilor, programata pe 27 august, Steaua trebuie sa joace la limita regulamentului impotriva gruparii Galatasaray Istanbul.

'Steaua trebuie sa joace agresiv si pana la limita regulamentului impotriva turcilor. Turcii nu trebuie lasati sa respire inca din startul partidei. Trebuie ca Steaua sa faca presing inca din primul minut. Ar fi foarte bine daca fotbalistii lui Lacatus ar reusi sa marcheze un gol rapid', a spus Ienei, care a descoperit si punctul slab al echipei Galatasaray: 'Axul central este punctul slab al turcilor. Acolo au doi jucatori batrani, care pot fi depasiti cu usurinta cu pase date pe jos, in adancime'.

Emeric Ienei s-a declarat nemultumit de faptul ca stelistii nu au reusit sa pastreze avantajul de doua goluri din debutul partidei: 'Eu sunt nemultumit ca am avut 2-0, iar la final s-a terminat 2-2. Totusi, acest rezultat de egalitate ne da dreptul sa avem o prima sansa la calificare. Daca Steaua este o echipa valoroasa va trebui sa se califice mai departe, in grupele Ligii Campionilor. Oricum, in meciul de la Istanbul s-a simtit o evolutie a stelistilor mult imbunatatita fata de cele din campionat'.

Fostul mare antrenor al Stelei a laudat modul in care Lacatus a pregatit meciul: 'Lacatus a gandit foarte bine meciul din punct de vedere tactic. Faptul ca am incercat mai mereu sa facem presing a fost un lucru foarte bun'.

Ienei a remarcat evolutia lui Mirel Radoi si pe cea a lui Banel Nicolita: 'Radoi si-a facut datoria inca o data. A demonstrat ca este un adevarat turn de control, nu prea au trecut turcii de el. Totusi, eu cred ca Radoi ar da un randament mai mare daca ar evolua in fata lui Goian si a lui Ghionea. Nicolita a avut o evolutie buna, a dat un gol acrobatic, dar mai are unele greseli tehnice pe care trebuie sa le remedieze. Jucand la Steaua, sunt convins ca va reusi sa se integreze in jocul tehnic al echipei '.

Fostul tehnician, care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, a apreciat jocul tehnic al lui Juan Carlos Toja, noua achizitie a gruparii din Ghencea: 'Toja a inceput titular meciul cu Galatasaray, dar se pare ca fusul orar l-a afectat intr-o oarecare masura. Toja a avut cateva actiuni in care a aratat ca este un fotbalist tehnic, dar mai trebuie sa se integreze in jocul echipei. Sunt convins ca, daca are valoare, se va putea integra repede si astfel, va putea fi titular si in returul programat peste doua saptamani'.

Ienei l-a nominalizat pe turcul Arda ca fiind principalul pericol pentru poarta lui Zapata in meciul retur, programat pe 27 august: "Ardan, care evolueaza pe partea stanga, este un jucator de exceptie, de care trebuie sa avem mare grija. El este principalul pericol pentru poarta lui Zapata".

Vicecampioana Romaniei, Steaua, a remizat miercuri, scor 2-2, pe terenul lui Galatasaray, in prima mansa a turului III preliminar al Ligii Campionilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.