"Magia lui Mutu - Intr-o partida foarte importanta pentru Fiorentina, Mutu si-a spus imediat cuvantul. Romanul a strapuns poarta adversarilor cu un sut fabulos dupa doar trei minute de la startul partidei-", noteaza cotidianul Gazzetta dello Sport.

Si editia online a ziarului Corrierre dello Sport a remarcat evolutia buna a internationalului roman, despre care a notat: "Fiorentina a facut show cu doua goluri marcate de Mutu si de Gillardino, iar Prandelli anunta ca formatia sa vrea calificarea. Pentru Mutu, acest gol, care a fost marcat dupa doar trei minute si a semanat izbitor cu cel din sfertul de finala al Cupei UEFA cu PSV Eindhoven, este foarte important pentru ca il poate ajuta sa se impace cu fanii echipei, dupa ce a fost tentat sa se transfere la AS Roma".


"Un gol splendid inscris de Mutu si inca unul marcat de Gilardino au asigurat succesul formatiei viola. Sarbatoarea de la Florenta a inceput cu sutul senzational trimis de Adrian Mutu in vinclul portii lui Vaniak, care nu a mai putut interveni", scrie si cotidianul La Stampa.

De asemenea, pe site-ul oficial al UEFA se scrie: "Fanii Fiorentinei au venit increzatori pe stadionul Artemio Franchi, iar echipa lor a raspuns pe masura. Suporterii nu au avut de asteptat decat trei minute, atunci cand Mutu a sutat spectaculos spre vinclul portii Slaviei Praga si scorul era 1-0. Gillardino a rezolvat meciul cu 12 minute inainte de final, iar Fiorentina merge cu incredere in Cehia pentru retur".

Fiorentina a castigat cu 2-0 prima mansa a turului 3 preliminar din Liga Campionilor contra echipei cehe Slavia Praga, golurile formatiei viola fiind marcate de Mutu si Gilardino.