Sport 13 August 2008 09:26
Atunci cand vine vorba de castiguri in lumea sportului, diferanta dintre sexe este una covarsitoare. Astfel, pentru perioada 1 iunie 2007 - 1 iunie 2008, castigurile cumulate sunt de patru ori mai mari pentru sportivii barbati decat pentru femei

Asadar, Forbes ne prezinta topul celor mai bine platiti sportivi din lume.

10 Roger Federer

* Sport: Tenis

* Venituri estimate: 22 milioane de euro

Cel mai bun jucator de tenis din lume a castigat trei turnee de grand slam in 2007, ceea ce a adaugat contului sau o suma de aproximativ 10 milioane de euro.

De asemenea, a semnat recent un contract pe o perioada de 10 ani cu cei de la Nike, unul dintre cele mai avantajoase incheiate vreodata de un star din lumea tenisului.

9 Valentino Rossi

* Sport: Curse Motociclete

* Venituri estimate: 23 milioane de euro

Rossi a terminat anul 2007 pe a treia pozitie a acestui top dar, autoritatile din Italia au descoperit un venit nedeclarat de 160 de milioane de dolari.

Astfel, Rossi a fost nevoit sa plateasca taxe in valoare de 53 milioane de dolari, fapt ce l-a adus pe locul noua in clasamentul celor mai bine platiti sportivi din lume.

8 Ronaldinho

* Sport: Fotbal

* Venituri estimate: 23 milioane de euro

Jucatorul brazilian de fotbal a fost vandut in iulie de catre FC Barcelona, clubului italian de fotbal AC Milan in schimbul sumei de 21 milioane de euro.

Fotbalistul care a fost desemnat de doua ori “jucatorul anului” de catre FIFA, si-a pastrat contractele pe care le are cu Nike si Pepsi-Cola.

7 LeBron James

* Sport: Baschet

* Venituri estimate: 24 milioane de euro

James LeBron a adaugat in acest sezon palmaresului sau, un titlu NBA de marcator si al doilea titlul MVP al carierei.

Totodata, baschetbalistul a primit un "bonus" prin noul contract semnat cu firma State Farm Insurance si, de asemenea, prin reinnoirea celui cu brand-ul Coca Cola.

6 Kobe Bryant

* Sport: Baschet

* Venit estimat: 25 milioane de euro

Anul trecut, Kobe Bryant, coordonatorul de joc a celor de la Lakers, a devenit cel mai tanar jucator de baschet care a reusit sa acumuleze 20 de puncte.

Acest record i-a adus contracte de imagine extrem de avantajoase, cu brand-uri precum Sony sau VitaminWater dar, cea mai mare suma ce-i intra in cont, provine de la Nike.5 Kimi Raikkonen

* Sport: Curse Auto

* Venit estimat: 28 milioane de euro

Poreclit si “Omul de Gheata”, Kimi Raikkonen a devenit cel mai bine platit pilot din Formula 1.

Acest lucru s-a intamplat in urma semnarii contractului cu cei de la Ferrari, pe care i-a rasplatit reusind sa castige Formula One World Driver's Championship.

Click aici pentru a vedea fruntasii topului


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.