Sport 12 August 2008 16:24
Nationala olimpica a Romaniei de handbal feminin s-a impus luni in fata selectionatei Chinei, scor 34-20 (17-11), in cadrul celui de-al doilea meci al tricolorelor in Grupa A, informeaza site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing.
Pentru Romania au punctat: Carmen Amariei (9), Ramona Maier (8), Ionela Galca (6), Aurelia Bradeanu (4), Adina Meirosu (2), Valeria Bese (2), Valentina Elisei (2) si Adriana Nechita (1).

Romania a deschis scorul prin Adina Meirosu, iar in minutul 4 a avut un avans de de trei goluri. Carmen Amariei si Ionela Galca si-au impartit reusitele la poarta asiaticele, marcand impreuna 11 din cele 17 goluri ale Romaniei din prima repriza. Gazdele nu au pus probleme apararii tricolore, care a cedat pentru prima oara abia in minutul 7.

Cea de-a doua repriza a inceput mai slab pentru Romania, care a ratat o aruncare de la sapte metri prin Narcisa Lecusanu si a reusit sa inscrie doar de doua ori, prin Ada Nechita si Valeria Bese, in timp ce chinezoaicele au punctat de patru ori in primele 8 minute. In minutul 10, handbalistele pregatite de Gheorghe Tadici aveau o diferenta de cinci goluri fata de China, Ramona Maier fiind cea mai buna marcatoare a reprizei secunde, cu sapte goluri.

Cu sase minute inainte de finalul partdei, Hutupan a fost schimbata cu Tereza Tamas, pe tabela diferenta fiind de 10 goluri. Finalul le-a apartinut romancelor care, la ultimul time-out, au primit de la Gheorghe Tadici sfatul sa faca spectacol. Amariei a fost cea care a ascultat marcand cu o aeriana imediat dupa timpul de odihna. Scor final 34-20.

In primul meci al Grupei A, Romania s-a impus in fata Kazahstanului, scor 31-19. Urmatorul meci al nationalei lui Tadici este programat miercuri, de la ora 5:45, contra Angolei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.