Sport 11 August 2008 01:21
'Stiinta' a intalnit sambata pe o arena pustie pe motiv de suspendare, Farul din Constanta, oferindu-ne un meci nebun


Echipa-fanion a Olteniei, avand in dotare cel mai tanar lot din prima liga autohtona, aduce din ce in ce mai mult cu 'frumosii nebuni ai Craiovei Maxima'(denumirea data de Ion Jianu echipei de aur a Universitatii anilor 80'); de la meci la meci juvetii lui Nicolo Napoli practica un spectacol rar intalnit pe meleagurile fotbalistice din Balcani.

Meciul, disputat cu portile inchise pe Stadionul 'Extensiv', in urma unei decizii a Comisiei de Disciplina a FRF, s-a dovedit unul captivant. In minutul doi, portarul Bornescu a executat un penalty, dictat dupa un fault asupra lui Wobay, care a suferit o fractura de clavicula la umarul stang, dar constanteanul Adrian Vlas a reusit sa apere lovitura de pedeapsa. Craiova a deschis scorul prin Baird (37) si a ratat un al doilea penalty prin Costea (40). Farul a intors rezultatul, dupa ce au punctat prin Gerlem (45) si a beneficiat de autogolul lui Dorel Stoica (46). Elevii lui Nicolo Napoli au revenit, dupa ce Costea (50) a punctat in urma unei executii spectaculoase, iar Mitchell a inchis tabela, cu 20 de minute inainte de finalul partidei. Arbitrul Hategan a aratat si doua cartonase rosii, primul lui Farmache, in minutul 72, iar cel de-al doilea, olteanului Gangioveanu, in minutele de prelungiri.
Pe langa cele doua penalty-uri irosite, oltenii au expediat spre poarta lui Vlas 28 de suturi, dintre care 13 pe spatiul portii, ratand 15 ocazii clare de gol, 8 in situatie de singur cu portarul!
informeaza Libertatea.

Patronul Universitatii Craiova s-a aratat foarte surprins de evolutia fotbalistilor sai din meciul cu Farul: "Nu credeam ca echipa isi va mai reveni dupa cele doua penalty-uri ratate (n.r. - de Bornescu si Florin Costea). Nu-mi aduc aminte sa fi trait un asemenea meci, dar parca la un meci cu Corvinul am avut atat de multe ocazii. Astazi nu a jucat Farul slab, ci am fost noi prea buni. Am visat azi-noapte ca se va accidenta un jucator de la Universitatea, imi pare rau de Wobay...", a spus finantatorul echipei oltene.

Universitatea Craiova se va deplasa la Cluj in etapa viitoare, unde va da peste un CFR care trebuie sa-si recupereze punctele pierdute in Giulesti, aflam din Curentul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.