Sport 8 August 2008 17:30
Neagu Mazilu, sportiv legitimat la CS Politehnica Iasi, a cucerit doua medalii dintre care una de aur, la Campionatele Europene de atletism pentru veterani, care au avut loc in Slovenia, la Ljubljana, transmite corespondentul NewsIn.

Neagu Mazilu (80 de ani si 6 luni) a devenit campion european in proba de 2.000 de metri obstacole la categoria de varsta 'peste 80 de ani', cu timpul de 12:51:14 minute si s-a clasat al doilea la 800 metri, cu timpul de 3:33:30 minute.

Podiumurile de premiere la cele doua probe au fost urmatoarele: 2.000 metri obstacole - 1. Neagu Mazilu (Romania), 2. Jiri Soukup (Cehia), 3. Nick Corish (Irlanda) si 800 metri - 1. Sergio Agnoli (Italia), 2. Neagu Mazilu (Romania), 3. Joachim Vetter (Germania).

"A fost o competitie extrem de tare, cu multi sportivi valorosi la toate categoriile de varsta. Ma bucur mult de medaliile cucerite, dar imi pare rau ca am pierdut-o pe cea de aur la 800 metri, pentru ca adversarul din Italia a trecut linia de sosire cu doar cativa centimetri inaintea mea. Oricum, nu ma opresc aici. Cat ma vor mai tine picioarele, voi continua sa alerg, atat la concursuri interne, cat si la marile competitii internationale", a declarat pentru NewsIn proaspatul campion.

Tot in acest an, Neagu Mazilu va mai lua parte la Campionatele Nationale de pista de la Bucuresti (23-24 august), dar si la alte concursuri care vor avea loc la Alba Iulia si Baia Mare. Pe plan international, atletul iesean va participa la Campionatele Balcanice de pista de la Bar (Muntenegru), iar anul viitor la Campionatele Europene de atletism pentru veterani, de la Nyiregyhaza, din Ungaria.

La competitie au participat peste 1.500 de sportivi din 28 de tari, iar Romania a fost reprezentata de o delegatie alcatuita din 25 de atleti. Bilantul tarii noastre a fost de doua medalii de aur, patru de argint si trei de bronz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.