Mai multi sateni care au intrat in contact cu cele doua animale sunt monitorizati de Autoritatea de Sanatate Publica Vaslui. Potrivit directorului DSVSA Vaslui, Decebal Sararu, in urmatoarea perioada vor fi vaccinate aproximativ 2.000 de animale.

“Am demarat deja o serie de masuri, imediat ce am avut confirmarea ca cele doua bovine au murit de antrax. Toate efectivele de animale din zona vor fi vaccinate. Animalele care au murit pasteau pe un imas din apropierea localitatii Stanilesti, este posibil chiar de acolo sa fi luat boala. Antrax-ul este o boala telurica, sporii sunt in pamant, iar cand anotimpul e umed, ies la suprafata si daca gasesc un organism cu probleme, boala poate exalta”, a declarat directorul DSVSA Vaslui, Decebal Sararu.

Cele doua animale au fost sacrificate, dar proprietarilor li s-a interzis sa consume carnea. Autoritatile sanitar-veterinare au demarat campania de vaccinare a tuturor efectivelor de bovine, caprine, ovine si cabaline din localitatea Stanilesti, dar si din localitatea limitrofa, Lunca Banului.