Social 6 August 2008 04:07
Majoritatea celor care se inscriu la facultatile de asistenti medicali au deja pana la 15 ani de practica in domeniu si vor o diploma de studii superioare, pentru a obtine 150 de lei in plus la salariu, potrivit Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR).

"Aceste facultati sunt o masinarie de facut bani si reprezinta doar o formalitate pentru a obtine o diploma. Cele mai multe facultati de acest profil sunt particulare, un an de studiu costa 3.400 de lei si cei mai multi dintre studenti sunt asistenti care au deja 10-15 ani vechime. Este o pierdere de timp si o sustragere a fortei de munca, in conditiile in care cei cu vechime au trecut deja prin materiile care se predau in timpul facultatii", a precizat, pentru NewsIn, presedintele Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR), Gheorghe Georgescu.

Invatamantul superior destinat pregatirii asistentilor medicali a fost infiintat in anul 2005. Initial, durata studiilor era de trei ani, insa, incepand din 2006, aceasta a fost prelungita la patru ani.

O astfel de facultate, care insa nu percepe taxa, functioneaza in Bucuresti, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", si are aproximativ 150 de locuri.

La Arad, in cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" (institutie de invatamant superior privata), exista o alta facultate de asistenti medicali, care are si o filiala cu 300 de locuri in Bucuresti

Alte facultati de asistenti medicali sunt in Iasi, Sibiu si Constanta.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.