"Aceste facultati sunt o masinarie de facut bani si reprezinta doar o formalitate pentru a obtine o diploma. Cele mai multe facultati de acest profil sunt particulare, un an de studiu costa 3.400 de lei si cei mai multi dintre studenti sunt asistenti care au deja 10-15 ani vechime. Este o pierdere de timp si o sustragere a fortei de munca, in conditiile in care cei cu vechime au trecut deja prin materiile care se predau in timpul facultatii", a precizat, pentru NewsIn, presedintele Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR), Gheorghe Georgescu.

Invatamantul superior destinat pregatirii asistentilor medicali a fost infiintat in anul 2005. Initial, durata studiilor era de trei ani, insa, incepand din 2006, aceasta a fost prelungita la patru ani.

O astfel de facultate, care insa nu percepe taxa, functioneaza in Bucuresti, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", si are aproximativ 150 de locuri.

Citeste si:

La Arad, in cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" (institutie de invatamant superior privata), exista o alta facultate de asistenti medicali, care are si o filiala cu 300 de locuri in Bucuresti

Alte facultati de asistenti medicali sunt in Iasi, Sibiu si Constanta.