Social 6 August 2008 03:03
Numarul politistilor cercetati in cazul furtului de combustibil din vagoanele CFR Constanta a ajuns la sase, doi dintre acestia fiind deja retinuti alaturi de alti trei lucratori la caile ferate, informeaza un comunicat al Directiei Generale Anticoruptie, remis, marti, agentiei NewsIn.

Potrivit comunicatului, ofiterii DGA, impreuna cu politistii si jandarmii din Constanta, au facut marti 22 de perchezitii la domiciliul unor persoane suspectate de implicare in furturi de produse petroliere.

Descinderile au pornit de la informatii conform carora mai multi salariati ai Garii CFR Palas Constanta, impreuna cu politisti de la Postul de Politiei Transporturi Feroviare Palas Constanta, fura combustibil din garniturile ce stationeaza in triaj.

Ofiterii DGA au stabilit ca este vorba despre un grup alcatuit din cinci politisti din cadrul Postului de Politie TF Palas, un politist al Sectiei 4 Politie Constanta, precum si alte 10 persoane, dintre care 8 angajati ai CFR si 2 angajati ai unei societati comerciale din localitate.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Adina Florea, a declarat, marti, pentru NewsIn, ca membrii retelei au sustras si au vandut, in perioada aprilie-iunie 2008, aproape 60 de tone de produs petrolier in valoare totala de 255.000 lei.

Postul de politie transporturi din triajul Palas Constanta a fost verificat, marti dimineata, de importante forte de jandarmi si politisti DGA. Unul dintre suspecti fusese prins in flagrant in timpul noptii cu 120 litri de motorina in masina personala.

La controlul efectuat in incinta triajului, au fost gasite sute de recipienti din plastic a cate 30 litri.
Potrivit procurorilor, acestia lucrau in echipe de cate doi care dispuneau de instalatii artizanale de sustragere a combustibilului din vagoane. Vagoanele erau trase intr-o zona lipsita de supraveghere, iar motorina era transportata cu masini inscriptionate cu insemnele politiei si era vanduta in Navodari si Murfatlar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.