Social 6 August 2008 02:51
Administratia locala de la Galati contramandeaza concertele si focul de artificii programate pentru Ziua Marinei, pentru a dirija fondul de spectacol catre sinistratii din nordul tarii, donatia urmand a fi suplimentata pana la sfarsitul lunii, transmite corespondentul NewsIn.

"Azi voi propune Consiliului Local, intr-o sedinta de indata, sa nu mai facem spectacol de Ziua Marinei, iar banii sa ii donam pentru sinistrati", a declarat, marti, primarul Dumitru Nicolae. Sedinta de indata se va desfasura marti dupa-amiaza si va avea un singur punct pe ordinea de zi, cel referitor la dirijarea catre comunitatile sinistrate din nordul Moldovei a bugetului alocat initial spectacolelor programate de Ziua Marinei.

Potrivit estimarilor facute de primar, este vorba de 33.000 de lei, bani care urmau sa acopere onorariile percepute de artistii invitati sa concerteze pe 15 august la Galati. Astfel, urmau sa sustina concerte Ansamblul "Ciocarlia", Gheorghe Turda, Alesis, Lavinia, Celia si trupa Hara, iar gazda show-ului urma sa fie Octavian Ursulescu. Si focul de artificii de Ziua Marinei, lansat anual de pe un bac plutitor ancorat pe mijlocul Dunarii, a fost contramandat din acelasi motiv.

Edilul-sef a declarat ca sarbatoarea va fi marcata, totusi, prin ceremoniale militare si religioase, concerte de fanfara, defilari ale trupelor de uscat, exercitii militare pe Dunare, parada navelor militare si civile, precum si prin jocuri marinaresti traditionale: saritul in apa dupa porc si aruncatul miresei in Dunare.

Donatia de 33.000 de lei, reprezentand bugetul alocat serbarilor de Ziua Marinei, va fi suplimentata din alte surse de catre municipalitatea galateana. "Va trebui sa mai participam cu niste bani. Nu vor fi doar astia (33.000 de lei, n.r.). Suma totala si destinatia banilor va fi stabilita de Consiliul Local, in sedinta de la sfarsitul lunii", a afirmat primarul Dumitru Nicolae. El a precizat ca municipalitatea galateana va trimite bani lichizi in comunitatile sinistrate, si nu produse. "Trimitem bani. Cine trimite produse la sinistrati, ala nu ii iubeste", a spus edilul-sef de la Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.