Social 6 August 2008 10:06
Un roman in varsta de 24 de ani s-a inecat duminica dupa-amiaza pe o plaja din Reggio Calabria, sub privirile a zeci de persoane, fara ca nimeni sa incerce sa il ajute, relateaza cotidianul La Repubblica in pagina sa electronica, potrivit NewsIn.

Tanarul, care locuia in apropiere de plaja impreuna cu sotia sa, venise sa inoate impreuna cu mai multi romani. La un moment dat, el a inceput sa se zbata si sa ceara ajutor.

Prietenii sai, care nu stiau sa inoate, au ramas impietriti de frica, in timp ce lumea din jur nu i-a dat nicio atentie, probabil crezand ca este vorba de o gluma. Barbatul s-a inecat la numai 10 metri de mal.

Abia cand romanul a disparut sub apa si nu a mai iesit timp de cateva minute, cineva a alertat politia. Echipajele de salvare au ajuns repede la fata locului, dar tanarul murise deja. Autoritatile au lansat o ancheta pentru a stabili cauzele decesului.

Italia s-a aflat in boxa acuzatilor in luna iulie, dupa publicarea unor fotografii care aratau indiferenta italienilor care stateau pe o plaja langa cadavrele a doua adolescente rome ce se inecasera, polemica favorizata de masurile Guvernului Berlusconi impotriva imigratiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.