Social 5 August 2008 03:53
DNA a trimis in judecata un ofiter din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, care este acuzat de luare de mita si folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.
Potrivit DNA, pe 25 ianuarie 2007, Vasile Valerian Bereschi, in calitate de ofiter de politie in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Directia de Investigatii Criminale, Serviciul Urmariri, cu gradul profesional de subinspector, a acceptat de la un denuntator promisiunea remiterii sumei de 500 de lei, pentru ca in schimb sa-i furnizeze acestuia date cu caracter personal si nepublice, la care avea acces in virtutea atributiilor de serviciu.

Procurorii au mai stabilit ca desi, in conformitate cu prevederile Legii 677/21.11.2001, avea obligatia sa prelucreze aceste date cu bunacredinta si exclusiv in scop profesional, Bereschi a pus la dispozitia denuntatorului date din evidentele informatizate ale MIRA.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.