Social 5 August 2008 01:34
Doar 25,87% dintre candidatii care au sustinut examenul auto in judetul Arges in luna iulie, prima luna de examinare teoretica pe calculator, au reusit sa obtina permise de conducere, informeaza corespondentul NewsIn.

Astfel, din cei 1.662 de candidati, doar 430 au promovat examenul luna trecuta.

"Acest procentaj reflecta situatia reala a pregatirii candidatilor pentru obtinerea permisului de conducere", a declarat prefectul Ion Popa.

Examenele auto din Arges se reprogrameaza acum in ordine alfabetica. Examinarea pe calculator a fost introdusa in premiera nationala in judetul Arges in urma scandalului de coruptie de la serviciul permise al acestui judet, unde mai multi politisti sunt cerectati pentru coruptie, in legatura cu modul de eliberare a permiselor auto.

Si in judetul Constanta va fi introdusa, de saptamana viitoare, proba teoretica pe calculator. Potrivit Biroului de presa al Prefecturii Constanta, Centrul de testare al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Constanta dispune de 16 statii de lucru de tipul "touch screen". Prin noul sistem vor putea sustine proba zilnic circa 250-300 de solicitanti. Pentru a preveni eventuale fraude, fiecare statie de lucru este prevazuta cu o camera web care preia trei imagini ale candidatului in timpul testului, la momente diferite.

Pentru examinarea teoretica in acest sistem, candidatilor nu le sunt necesare cunostinte de lucru cu calculatorul. Examinarea va incepe cu un test de acomodare care cuprinde trei intrebari si al carui rezultat nu va influenta calificativul final. Rezultatul examinarii se afiseaza direct pe ecranul statiei de lucru, prin acordarea calificativului "admis" sau "respins". Pentru participarea la examen, candidatii constanteni isi vor face o programare pentru sustinerea probei practice, avand obligatia sa se prezinte si sa promoveze pana la data respectiva proba teoretica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.