Social 5 August 2008 01:22
Unei fete in varsta de 13 ani, din localitatea aradeana Alunis, i-a fost descoperita o tumora gigant, de aproximativ cinci kilograme, localizata in abdomen. Copilul necesita o operatie de urgenta

Fata urmeaza sa fie internata intr-un spital oncologic din Cluj-Napoca pentru a fi supusa unei interventii chirurgicale. Rudele fetei au spus ca tumoarea a fost descoperita de medicul de familie. "Au venit asistentele de la Primarie si au zis ca nepoata mea e gravida. Mi-am luat concediu si am dus-o la medicul de familie, care i-a facut o ecografie si mi-a zis ca are tumora. Fata e orfana de mama, tatal ei lucreaza cu ziua, iar noua ni s-au cerut 2.500 de lei pentru o ambulanta care sa o duca la Cluj. Insa nu avem acesti bani“, a declarat penru Newsin, Dorina Brudasca, matusa fetei.

Seful Sectiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judetean Arad, Zeno Moldovan, a precizat ca fata trebuie operata de urgenta. "E o tumora foarte mare, este in evidenta medicilor oncologi din Cluj. Fata a fost internata la noi acuzand dureri foarte mari, dar ea trebuie sa continue tratamentul la o clinica de specialitate, mai ales ca tumora se extinde spre rinichi si uter“, a declarat Zeno Moldovan.

Pentru ca provine dintr-o familie saraca, conducerea Spitalului Judetean Arad a anuntat ca va suporta cheltuielile transportului fetitei la clinica din Cluj-Napoca din fonduri proprii sau din sponsorizari. Fata de 13 ani ar trebui sa ajunga miercuri la clinica din Cluj-Napoca, unde urmeaza sa fie supusa unei interventii chirurgicale pentru extirparea tumorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.