Social 5 August 2008 01:19
Autoritatile iesene au anuntat, luni, ca vor solicita Guvernului sprijin financiar pentru reconstruirea a 90 de case si refacerea a altor 187 de locuinte afectate de inundatiile de saptamana trecuta, transmite corespondentul NewsIn.

"Din cele 90 de case, s-au prabusit deja 27, iar celelalte nu prezinta siguranta. Cele mai afectate localitati sunt Rachiteni, Lespezi, Siretel, Mogosesti - Siret, Tg Frumos si Valea Seaca. De asemenea, exista inca 187 de locuinte care au fost avariate si care vor trebui sa fie refacute", a declarat, luni, in conferinta de presa, Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului.

Potrivit prefectului de Iasi, primarii din 46 de localitati au raportat un total de 1.170 de case afectate de inundatii, dar, in urma verificarilor de pe teren, s-a constatat ca 893 dintre acestea nu au suferit avarii la structura de rezistenta, majoritatea avand doar curtile inundate.

"Guvernul va asigura materiale de constructie necesare pentru reconstruirea si refacerea caselor. Pana atunci, la Iasi vor veni 64 de module, unde urmeaza sa stea sinistratii care nu au unde locui pana la finalizarea locuintelor. In urma inundatiilor au fost afectate peste 1.500 de persoane, dintre care 106 batrani, 64 de copii, noua persoane cu handicat, un nevazator si un bolnav de cancer", a declarat prefectul de Iasi Marius Bodea.

Acesta a adaugat ca zilele urmatoare va fi finalizata evaluarea pagubelor provocate de revarsarea apelor Siretului si in cazul infrastructurii si a terenurilor agricole.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.