Social 5 August 2008 01:18
Peste 50 de locuinte modulare pentru sinistrati, trimise de autoritati din judete afectate de inundatii in anii trecuti, au fost instalate in doua localitati din judetul Botosani, transmite corespondentul NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Nicolae Iorga" Botosani, Dorina Lupu, a declarat, luni, ca de doua zile pompierii, in colaborare cu jandarmi, politisti, politisti de frontiera si forte ale Ministerului Apararii lucreaza la infiintarea taberei de locuinte modulare pentru locuitorii satelor Radauti Prut si Baranca (comuna Hudesti) ale caror case au fost demolate de furia apelor.

"Pana astazi au ajuns la Botosani 51 din cele 105 case modulare de care au nevoie sinistratii. 32 dintre acestea au fost instalate la Radauti Prut, iar 19 la Baranca. Containerele au fost aduse din alte judete unde au avut loc inundatii in anii trecuti, respectiv Vrancea (27), Buzau (5), Tulcea (5), Cluj (2) si Prahova (2)”, a precizat Dorina Lupu.

Locuintele au fost dotate cu paturi si asternuturi, iar luni dupa-amiaza se lucra la racordarea caselor modulare la principalele utilitati.

"In prezent, in judetul Botosani exista 701 sinistrati, 406 din satul Radauti Prut si 212 in satul Baranca. Majoritatea sunt cazati la rude. In tabara de sinistrati de la Radauti Prut au fost cazati in noaptea de


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.