Social 4 August 2008 14:58
Mai multe societati comerciale din Constanta, dar si persoane fizice au trimis o cantitate de 245 de tone de cereale pentru sinistratii din zonele afectate de inundatii, transmite corespondentul NewsIn.
Seful Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala (DADR), Iancu Sapera, a declarat, luni, la Prefectura Constanta, ca au fost persoane si firme care au donat chiar si cate 30 de tone de grau pentru cei loviti de inundatii si chiar au asigurat transportul pe propria cheltuiala. In numai trei zile, aproape 20 de societati din judet si persoane fizice au contribuit cu diferite cantitati de grau panificabil, care au fost transportate la silozuri din Botosani si Bacau. O alta societate, Dobrogea SA, va trimite 20 de tone de biscuiti in valoare de 102.667 lei pentru sinistratii din Suceava, Botosani, Iasi si Bacau. In paralel, in mai multe puncte din judet, Directia de Sport, Consiliul Judetean si primaria strang ajutoare de la localnici.

In alta ordine de idei, seful DADR Constanta, Iancu Sapera, a mai anuntat ca, prin Fondul European de Garantare in Agricultura, destinat tarilor care au aderat recent la UE, 30.000 de persoane din judetul Constanta vor beneficia de ajutoare. Este vorba de cei care au un venit minim garantat, persoanelor defavorizate, cei inregistrati la cantinele sociale si din centrele de plasament. Acestia vor primi cate 19 kilograme de faina si 7 kilograme de grau incepand cu data de 10 august si pana pe 31 decembrie. Produsele vor fi repartizate in depozite din Constanta, Mangalia, Medgidia, Harsova, Cogealac, Baneasa de unde se vor distribui. Cantitatea totala de care va beneficia judetul Constanta va fi de 700 de tone de grau si 200 de tone de zahar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.