Social 5 August 2008 11:56
Meteorologii au emis atentionare de cod galben pentru marti dupa-amiaza, in sudul tarii, iar hidrologii au emis atentionare de cod rosu pentru judetele traversate de Prut
Pentru marti dupa-amiaza, se prognozeaza ca indicele temperatura-umezeala se va situa peste pragul critic de 80, fenomenele vizate fiind canicula si disconfortul termic.

Codul galben vizeaza judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Ilfov si in municipiul Bucuresti, unde temperaturile maxime pot depasi 37 de grade, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Totodata, meteorologii au anuntat ca, in prima parte a zilei de marti, in nordul si nord-estul tarii, precum si spre seara si in noaptea de marti spre miercuri, in centrul si estul Romaniei, instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, care se vor putea transforma, trecator, in vijelii. In acest interval, vor fi conditii de grindina si, izolat, cantitatile de apa vor depasi 20 litri pe metrul patrat, indeosebi la munte si in nordul tarii.

Hidrologia a prelungit codul portocaliu pe raul Prut, in judetele Botosani, Vaslui si Iasi

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a prelungit pana marti, la ora 16, avertizarea de cod portocaliu pentru raul Prut, intre Stanca Aval si Draceni, judetele vizate fiind Botosani, Vaslui si Iasi, unde se estimeaza depasirea cotelor de atentie si inundatie.

De asemenea, INHGA a emis atentionare de cod galben pe Prutul inferior, intre localitatile Dranceni si Oancea, judetele afectate fiind Vaslui si Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.