Social 4 August 2008 04:30
Concertul Massive Attack a adus sambata la Bucuresti o ora de muzica mai degraba "simfonica", mesaje politico-sociale si o atmosfera greu de egalat in zona evenimentelor muzicale de pe scena bucuresteana.
Grupul bristolez a functionat pe scena ca un mecanism perfect sincronizat. Sursa: MediafaxNu numai ca britanicii al caror nume este invariabil asociat cu primele radacini ale trip-hopului au incalcat deja traditionala regula prin care multi artisti veniti la Bucuresti ajung sa confunde Romania cu alte tari sud-est europene, dar si-au si facut riguros temele. Prin spectacolul vizual care a dublat concertul propriu-zis, Massive Attack si-a provocat publicul si si-a adaptat mesajele activiste la context, proiectand pe panourile din spatele scenei mesaje in limba romana, printre care si fragmente de stiri legate de conflictul romilor din Italia. Dincolo de efectele speciale care au delectat ochii si creierul, grupul bristolez a functionat ca un mecanism perfect sincronizat, oferind celor cateva mii de oameni veniti pe Stadionul „Iolanda Balas-Sötter“ o mostra din ceea ce inseamna sa fii muzician ca la carte, numai bine sustinuta si de sonorizarea impecabila.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.