Social 4 August 2008 04:28
Sapte orase sunt sprijinite de Guvern ca sa ajunga Bucurestiul din punctul de vedere al dezvoltarii economice.
Bucurestiul va determina si cresterea economica a judetelor vecine din centrul tariiLocuitorii din Constanta, Timisoara, Ploiesti, Craiova, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi ar putea egala bucurestenii in ceea ce priveste Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor. Acesta este scopul Programului Operational Regional (POR) elaborat de Guvern, care prevede sprijinirea tuturor regiunilor tarii sa se dezvolte economic si social echilibrat, pentru a nu mai exista diferente majore intre Capitala si restul tarii.

Astfel, autoritatile vor ca investitiile efectuate prin programele cu finantare comunitara (fonduri europene) sa fie directionate cu prioritate in aria marilor orase din cele sapte regiuni de dezvoltare, mai putin zona Bucuresti-Ilfov. Tinta este de a permite accesarea in totalitate a fondurilor UE si micsorarea diferentei in termeni de PIB/locuitor dintre Capitala si restul tarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.